Kannattaako seksittömään avioliittoon jäädä? Asiantuntija vastaa

22.12.2012 22:15 - Rea Tallgren

Televisiostakin tuttu seksiasiantuntija Tracey Cox kertoo, miten seksittömään avioliittoon kannattaa suhtautua.  

Yksi iso ongelma lukemattomissa avioliitoissa on seksielämän vähyys - ainakin jos se vaivaa jompaa kumpaa tai molempia osapuolia. Coxin mukaan tärkeintä seksittömässä avioliitossa on miettiä, miten parisuhde voi muuten. Kannattaa myös punnita tarkkaan kuinka tärkeää seksi sinulle on ja pohtia, tuleeko tilanne muuttumaan seksin saralla liitossanne.

Cox kehottaa pohtimaan, kauanko seksittömyyttä on jatkunut, ja onko siihen hyvä syy. Mikäli pariskunta on vaikkapa juuri saanut vauvan, on luonnollista, että seksielämä on jäänyt taka-alalle. Mikäli taas olette vastarakastuneita, tai suhteellisen tuoreessa avioliitossa ja pakoilette silti toisianne makuuhuoneessa, on teillä ongelma.

Coxin mukaan ongelmana seksittömässä avioliitossa on usein se, että ihmiset astelevat alttarille ihmisen kanssa, jonka kanssa seksuaalinen kemia ei täysin kohtaa. Elämänkumppania etsittäessä seksi ei välttämättä ole tärkeyslistalla ykköspäässä, mutta pitkässä liitossa siitä, tai sen puutteesta, saattaa tulla kompastuskivi.

Seksittömyyteen saattaa olla syynä myös selvittämättömät riidat tai loukkaukset. Varsinkin naisten tapa käsitellä riitoja on usein käpertyä kuoreensa ja kieltäytyä intiimistä kanssakäymisestä.

Coxin mukaan seksittömyyden ollessa ongelma pariskunnan on pakko ottaa asia puheeksi ennemmin tai myöhemmin. Tuolloin kriittiseksi tekijäksi muodostuu se, haluavatko molemmat osapuolet tehdä asialle jotain ja etsiä apua ongelmiinsa. Mikäli kumppanisi tietää sinun olevan onneton, mutta ei suostu edes harkitsemaan terapiaa tai asioille jotain tekemistä, kannattaa Coxin mukaan harkita todella tarkkaan onko liittoon jääminen järkevää.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat