Kuva: Fotolia

Kannattaako treffeillä nauttia alkoholia? Vaikuttaa miehiin ja naisiin päinvastaisesti

25.03.2016 13:15 - Senja Rapila

Tämän tutkimuksen mukaan miesten ei tulisi juoda lainkaan treffien aikana.

Uusi tutkimus väittää, että naisten kannattaisi ottaa useammin treffeillä pieni annos alkoholia. Se nimittäin tekee heille syvemmän yhteyden ja intiimiyden tunteen treffikumppaniinsa, kun taas miehet kokevat alkoholiannoksen jälkeen vähemmän intiimiyden tunnetta deittiinsä.

Miten asiaa lähdettiin tutkimaan?

Australialainen yliopisto lähti tutkimaan sinkkujen alkoholitottumuksia treffeillä. Suurin osa 323 tutkimukseen osallistuneista ihmisistä oli nauttinut alkoholia treffeillä viimeisen kolmen kuukauden aikana. Miltei puolet näistä treffeistä oli ollut ravintoloista, 28 prosenttia baarissa tai yökerhossa, 9 prosenttia elokuvateatterissa, 6 prosenttia kotona ja 4 prosenttia juhlissa. Keskimäärin treffipari nautti yhteensä kuusi annosta alkoholia.

Sen jälkeen kun alkoholitottumukset selvitettiin, yliopisto pyysi osallistujia määrittämään treffien intiimiyden tunteen eli sen, kuinka yhtenäiseksi ja läheiseksi kaksikko tunsi toisensa treffien aikana.

Aiemman tutkimuksen takia oli jo selvillä että alkoholi kasvatti intiimiyden tunnetta, mutta tutkijat halusivat vielä tietää, vaikuttaako se eri tavoin eri sukupuolisiin ihmisiin. Tämän uuden tutkimuksen avulla he huomasivat, että miesten alkoholin nauttiminen vähensi heidän intiimiyden tunnettaan potentiaaliseen kumppaniin. Naisilla alkoholin nauttiminen toimi päinvastaisesti ja he tunsivatkin syvempää yhteyttä deittiinsä muutaman alkoholiannoksen jälkeen.

Lähde: Business Insider

Lue myös: Miksi suljemme silmämme suudellessamme? Tiede selvitti

Kilpailut

Uusimmat