Kärsivällisyys ja halu suojella - asiat, jotka isosiskona oleminen opettaa

19.03.2015 11:45 - Rea Tallgren

Sisarukset ovat monesti parasta ja pahinta maailmassa. On olemassa asioita, joita voi oppia vain olemalla isosisko pienemmälle sisarukselle.

Kerroimme aiemmin, miksi siskot ovat paras asia maailmassa. Nyt listaamme asioita, joita vain pikkusisarukset voivat meille opettaa.

Myötätunto

Pikkusisarukset antavat paljon rakkautta ja hellyyttä. Halittavien pikkusisarusten kanssa moni harjoitteleekin luontevaa lähellä oloa, joka toivottavasti kestää hamaan loppuun asti.

Kun pikkusisaruksesi kaatui lapsena ja satutti polvensa, yritit puhaltaa siihen ja ottaa kivun pois. Edelleen tekisit mitä vain hänen eteensä, ottaisit pois hänen tuskansa jos voisit.

Ymmärrät hänen pelkonsa, ja tiedät hänen unelmansa. Toivot koko sydämestäsi, että hän saavuttaa kaiken, mitä toivoo.

Suojeleminen

Pikkusisarukset ovat monelle se ihminen maailmassa, jota he suojelevat loppuun asti. Tapa juontaa juurensa lapsuudesta, kun pienempää sisarusta oppi puolustamaan isompien leikeissä.

Vielä aikuisenakin jonkun ihmisen uhatessasi pikkusisarustasi tai tehdessäsi hänestä onnettoman, olet heti valmis toimimaan auttaaksesi.

Ylpeys

Pikkusisarukset ihailevat usein isosiskojaan ja niinpä isosiskot haluavat elää niin, että pikkusisarukset voivat olla heistä ylpeitä. Roolimallin saappaat eivät ole pienet, ja tavallaan hyvä niin - se saa isosiskon pyrkimään kohti parempaa käytöstä ja itseään.

Virheet

Saatat olla itsepäinen, mutta sisaruksesi avulla opit, että välillä on pakko luovuttaa ja myöntää virheensä. Virheiden myöntäminen ei tee sinusta tyhmää, päinvastoin. Se osoittaa, että olet moraalisesti vahva ja että inhimillisyydessä ei ole mitään vikaa.

Välittäminen

Ehdoton rakkaus on kaunis asia. Ymmärsit ehkä jo hieman, mitä se tarkoittaa, kun näit pikkusisaruksesi ensimmäistä kertaa, mutta vasta aikuisena tiedät, mitä se todella tarkoittaa. Nyt tiedät, miltä tuntuu, kun välittää toisesta enemmän kuin itsestään.

Äidillisyys

Jos sisaruksilla on yhtään enemmän ikäeroa, joutuu vanhempi luultavasti vahtimaan nuorempaa usein. Pikkusisaruksen vahtiminen onkin monelle ensimmäinen kosketus siihen, millaisia asioita äitiys mahdollisesti tuo tullessaan.

Kärsivällisyys

Tämän moni isosisko ymmärtää selittämättäkin. Lukemattomiin kysymyksiin vastaaminen, pikkusisaruksen auttaminen läksyissä, hänen roikkuminen kintereillä minne ikinä menitkin - pikkusisarus koettelee monen kärsivällisyyttä kenties enemmän kuin kukaan muu.

Samalla he kuitenkin opettavat isosiskoilleen jotain todella arvokasta: rauhallisuutta, kärsivällisyyttä ja mielenlujuutta.

Päätökset

Moni ottaa huomioon sen, miten omat päätökset vaikuttavat pienempiin sisaruksiin. Tämä on sinänsä hyvä, sillä kun omilla päätöksillään haluaa olla esimerkillinen, tulee niitä ehkä harkittua enemmän.

Soveltaminen

Pikkusisaruksille joutuu monesti perustelemaan asiat eri tavalla kuin muille. Moni isosisko oppiikin soveltamaan vastauksiaan, elämänkokemustaan ja viisauksiaan niin, että pikkusisarus hyötyy niistä eniten.

Heiltä voi myös ottaa oppia siitä, millaiset perustelut menevät läpi omiin vanhempiin, kun heiltä tahtoo jotain, moni vanhempi kun kohtelee nuorempia sisaruksia vanhempia rennommin.


Lue myös: 8 asiaa, jotka vain kuopukset ymmärtävät.

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat