Kuva: Fotolia

Kauanko erosta toipuminen kestää? Tutkimus selvitti

26.08.2016 16:45 - Emma Ylistalo

Tutkimuksesta selvisi, että aika oli sama riippumatta siitä, oliko tullut jätetyksi vai ollut itse se, joka lopetti suhteen.

Jätetyksi tuleminen on aina hankalaa, mutta jos huomaa, ettei suhteella ole tulevaisuutta, voi olla myös vaikeaa kertoa sitä toiselle. Yleensä eron jälkeen haluaa sulkea toisen ihmisen kokonaan pois elämästään, mutta silti päätyy toisinaan vakoilemaan hänen tekemisiään sosiaalisesta mediasta. Sängyn pohjalle tekee mieli jäädä katsomaan romanttista komediaa vain, jotta voi muistaa kuinka kurjaa oma elämä eron jälkeen on. 

Jos tutkimukseen on uskomista, tämä vaihe ei kuitenkaan kestä kovin kauaa. Tutkimusta varten haastateltiin hieman yli 1400 yliopisto-opiskelijaa, jotka olivat 18-25-vuotiaita. 71 prosenttia heistä näki edellisen suhteensa positiivisessa valossa, kun erosta oli kulunut 11 viikkoa. Ja mikä yllättävintä: Sillä ei ollut merkitystä, jätettiinkö sinut vai olitko itse se, joka laittoi pisteen suhteelle.

Tunteet eivät kestä ikuisesti ja on suuri mahdollisuus, että hieman alle kolmen kuukauden jälkeen kumpikin teistä tuntee olonsa paremmaksi.

Lähde: Cosmopolitan

Lue myös: Ihmiset kertovat hetkestä, jolloin tiesivät avioliittonsa olevan ohi

Kilpailut

Uusimmat