Kestävän avioliiton salaisuus selvitettiin: Vain yhdellä asialla merkitystä?

10.01.2015 14:45 - Linda Arponen

Tuoreen tutkimuksen mukaan yksi asia on ratkaiseva avioliiton kestävyyden suhteen, tulee aviopari mistä tahansa ikä-, tulo- tai kulttuuriluokasta.

Hyväksykää se, että olette eri mieltä. Älkää menkö koskaan vihaisina nukkumaan. Ihmissuhteissa ei ole kysymys seksistä. Harrastakaa seksiä kahdesti viikossa. Nukkukaa aina alasti.

Tällaiset neuvot, joita saatte, kun olette naimisissa tai pitkäaikaisessa parisuhteessa, ovat yhtä monipuolisia kuin ristiriitaisiakin. Ne ovat myös hämmentäviä; jos menette nukkumaan hyväksyen olevanne eri mieltä, pitäisikö teidän myös nukkua alasti?

Eräs tutkimus on kuitenkin vastikään tiivistänyt menestyksekkään avioliiton salaisuuden yhteen yksinkertaiseen neuvoon. Tutkimuksen mukaan tämä vinkki pätee maailmanlaajuisesti, riippumatta kulttuurista, iästä tai tuloista. Sen mukaan kannattaa mennä naimisiin sellaisen henkilön kanssa, joka on myös paras ystäväsi.

The National Bureau of Economic Researchin tutkimuksessa analysoitiin kahden hyvinvointikyselyn tuloksia ja selvitettiin, mitkä asiat saavat aikaan onnellisen avioliiton.

Tutkijat havaitsivat, että maailmanlaajuisesti yleisin samankaltaisuus onnellisissa parisuhteissa oli niiden ystävyyssuhde. Noin puolet avio- ja avoliitoissa elävistä ihmisistä kertoi kumppaninsa olevan heidän paras ystävänsä.

Parhaan ystävänsä kanssa avioituneet ihmiset vaikuttivat myös olevan lähes kaksi kertaa tyytyväisempiä elämiinsä kuin muut pariskunnat.

Vaikka kaikki ystävät ovat tärkeitä onnellisuuden kannalta, nimesivät tutkijat ne pariskunnat, jotka ovat avioituneet parhaan ystävänsä kanssa "super-ystäviksi", joiden ystävyyssuhde on tavallista vahvempi ja hyvinvointia erityisesti edistävä.

Lisävinkkejä onnelliseen avioliittoon voit lukea aiemmasta artikkelistamme.

Lähde: Yahoo Health

Kilpailut

Uusimmat