Kolme seikkaa, joita ihmiset eniten parisuhteessa arvostavat

19.08.2014 10:45 - Reija Saarinen

On kymmeniä seikkoja siihen, joiden avulla jokainen voi rakentaa kestävän suhteen. Tutkimuksen mukaan on kuitenkin kolme tärkeintä seikkaa, jotka ratkaisevat.

On olemassa kymmenittäin asioita, jotka vaikuttavat suhteen kestävyyteen. Tutkijoiden mukaan kolme tärkeintä ovat kuitenkin rehellisyys, kommunikaatio ja sitoutuminen. Tutkimuksessa oli mukana lähes 6000 brittiä. Heitä pyydettiin kertomaan tärkeimmät asiat, jotka ovat aivain asemassa kestävän parisuhteen rakentamisessa. Vaihtoehtoja oli kuusi: sitoutuminen, rehellisyys, hyvä seksielämä, samanlaiset kiinnostuksen kohteet, yhteensopiva persoonallisuus sekä kommunikaatio.

Kaikissa ikäryhmissä ihmiset valitsivat tärkeimmiksi sitoutumisen, rehellisyyden ja kommunikaation. Miksi nämä sitten ovat niin tärkeitä?

1. Rehellisyys

Valehtelu ei ole milloinkaan suotavaa parisuhteessa. Esimerkiksi orgasmin teeskenteleminen, kertominen, että pidät hänen tekemästään pastasta tai se, että kerrot kumppanille, että joudun ylitöihin, vaikka todellisuudessa menet kavereiden kanssa elokuviin, eivät kuulu parisuhteeseen. Epärehellisyys kun tulee vastaan jossain vaiheessa ja seuraukset saattavat olla melkoisia.

2. Kommunikaatio

Kommunikaatio on suhteessa äärimmäisen tärkeää. Jos jokin asia vaivaa sinua, tulee siitä puhua. Ei ole väliä onko kyse suuresta tai pienestä seikasta. Sanaton viestintä lasketaan myös. Tee siis kumppanillesi pieniä asioita kaiken aikaa. Anna halaus tai suukko poskelle kesken kiireen. Pienet teot kertovat kumppanille siitä, että välität.

3. Sitoutuminen

On monenlaisia tapoja ilmaista oma sitoutumisensa. On selvää, että yksi tärkeimmistä on uskollisuus. Mutta tämän lisäksi asiaa kannattaa painottaa monin eri tavoin. Anna siis hänen ymmärtää, että tuet häntä ja olet aina valmis auttamaan. Näytä myös, että olet kiinnostunut viettämään aikaa hänen ystäviensä kanssa, sillä se on jokaiselle hyvin tärkeää.

Aiemmin olemme uutisoineet asioista, joita miehet parisuhteelta haluavat. Nuo seikat voit katsoa täältä.

Lähde: Women´s Health


Kilpailut

Uusimmat