Kuinka selviytyä erosta? Parhaimmat neuvot koottiin yhteen

16.07.2015 23:45 - Tiina Svensk

Kipeän eron jälkeen omia tunteitaan voi olla haastavaa käsitellä ja kohdata. 

Läheisten tuki pitkän parisuhteen päättyessä on tärkeää. Olet kuitenkin itse vastuussa siitä, kuinka päätät toipua erostasi. Jos olet eronnut hiljattain, arvokkaita neuvoja voi tuskin olla liikaa.

She Knows -sivusto listasi viisi käytänöllistä vinkkiä, joiden kanssa omia ajatuksiaan voi lähteä kokoamaan vaikeiden aikojen keskellä:

1. Etsi uusi rakkaus - harrastuksesta

Elämäsi rakkaus tuo sinulle iloa, tukee sinua ja auttaa kohtaamaan vaikeitakin tunteita. Eron jälkeen voi kuitenkin olla hyvä viettää hetki aivan sinkkuna - ja etsiä itselleen laji, jota rakastaa intohimoisesti.

Usein ihmiset löytävät liikunnasta tai luovista harrastuksesta keinon purkaa tunteitaan, joita ei muuten osaisi sanoiksi pukea.

2. Päästä irti negatiivisuudesta

Pitkän parisuhteen päättyminen saattaa sattua, mutta tilanne on ollut sinulle myös hyväksi. Suhde ei enää palvellut teidän kummankaan elämäntilanteita, ja se pakottaa luotaamaan omaa arkeaan myös uudella tavalla.

Samalla, kun päästät irti päättyneestä suhteesta, luovu myös kaikesta negatiivisesta elämässäsi. Olipa kyseessä sitten lannistava ystävä tai harrastus, joka ei enää tuo iloa: Raivaa tilaa uusille asioille.

3. Aloita alusta

Ota aikaa itsellesi. Mieti todella, mikä tekee sinut iloiseksi ja onnelliseksi. Parisuhteessa teet usein kompromisseja toisen unelmien ja haaveiden puolesta, mutta nyt voit keskittyä vain itseesi.

Oletko haaveillut lomamatkasta tai uuden alan opiskelusta? Kirjoita haaveesi ylös, ja lähde kulkemaan niitä kohti. Ota pitkän suhteen loppuminen uuden elämänvaiheen alkuna.

4. Ole valmis muutokseen

Eron ja tunteiden käsittely muovaa sinua ihmisenä. Ole valmis päästämään irti vanhoista piirteistäsi ja hyväksymään, että muutut uuden elämäntilanteen myötä. Kun uskallat laskea hetkeksi irti kontrollista, muutokset tapahtuvat helpommin.

5. Opettele hyväksymään

Opettele hyväksymään tilanne ja itsesi, sekä tapasi jolla tilannetta käsittelet. Armollisuus itseään ja omia tunteitaan kohtaan on haastavinta, mitä ihminen voi oppia.

Hyväksy kaikki tunteesi, olivat ne kuinka suuria tai pelottavia tahansa. Ei ole yhtä oikeaa tapaa käsitellä eroa: Tee prosessista omannäköisesi ja hyväksy se kaikkine alamäkineen ja mutkineen. Olet kuitenkin menossa koko ajan eteenpäin, vaikka siltä ei tuntuisikaan.

Pysy hetkessä ja mieti, onko sinulla juuri nyt hätää tai paha olla. Jos olosi on hyvä, nauti siitä. Elämä tuo mukanaan monenlaisia tunteita ja tilanteita, joten ota valppaasti vastaan ne kaikki.

Lue myös: Onnellisuuteen tarvitaan kolme tärkeää asiaa - toteutuvatko sinun elämässäsi?

Lähde: She Knows

Kilpailut

Uusimmat