Kuva: Fotolia

Kuusi asiaa, joita onnelliset pariskunnat välttävät

13.06.2016 20:15 - Pauliina Jokinen

Onnelliset pariskunnat välttävät ikäviä tapoja viimeiseen saakka.

Välillä parisuhteet pysyvät pystyssä vain pitkän pinnan avulla. Etenkin onnelliset pariskunnat onnistuvat pitämään hermonsa hallinnassa, vaikka joskus tekisi tiukkaakin.

Self-sivusto listasi kuusi asiaa, jotka tutkimuksen mukaan pitävät onnelliset parit yhdessä.

He eivät petä luottamusta

- Voinko luottaa, että kumppanini on täällä minua varten, kuuntelee minua, valitsee minut, pitää huolta perheestä, on uskollinen ja kunnioittaa minua?, tutkija John Gottman listaa asioita, joihin pariskunnat kiinnittävät huomiota.

He eivät anna vihalle valtaa

Menestyneet pariskunnat kehittävät tapoja käsitellä vihaansa, eivätkä anna sen ryöpsähtää liian suurin mittasuhteisiin. He eivät pura vihaansa toisiinsa.

He eivät välttele vaikeitakaan puheenaiheita

Kaikissa parisuhteissa on hetkiä, kun kumppaneilla on erimielisyyksiä. Siitä huolimatta molemmat osapuolet haluavat työstää ongelmia ja uskaltavat puhua asioista, joista he eivät ole samaan mieltä.

He kieltäytyvät "lyömästä vyön alle"

Tiedät varmasti, miten saisit vedettyä maton kumppanisi jalkojen alta. Hyvin toimeentulevat pariskunnat pyrkivät viimeiseen saakka välttämättään viemästä riitoja liian pitkälle. Erimielisyyksien hetkellä parit keskittyvät miettimään mitä on tapahtunut ja korjaamaan vahingot - ei lisäämään niitä.

He eivät käytä seksiä aseena

Seksiä ei koskaan kannattaisi käyttää manipuloimiseen tai kumppanin rankaisemiseen, sillä se syö varmasti keskinäistä luottamusta.

He eivät anna henkisen välimatkan kasvaa liian suureksi

Kaikissa suhteissa on hetkiä, kun parit tuntevat etäisyyttä. Onnelliset parit eivät kuitenkaan anna etäisyyden kasvaa liian suureksi, vaan he uskaltavat myös puhua asiasta. Miksi olemme etääntyneet?

Lue myös: Älä tee hätiköityjä päätöksiä - kysymykset, jotka kannattaa esittää itselleen ennen eroa

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat