Kuva: Fotolia

Kuusi seikkaa takaavat onnellisuuden - onnistuvat jokaiselta

22.02.2016 20:45 - Pauliina Jokinen

Onnellisuus on kiinni pienistä asioista.

Kirjailijat havainnoivat ympärillä olevaa maailmaa työkseen: he osaavat pukea sanoiksi pienimmätkin tunteet, huomiot ja yksityiskohdat. Siksi juuri he ovat oivallisia ihmisiä kertomaan, minkälaisista seikoista koostuu onni. Milloin ihminen näyttää iloisimmalta tai tyytyväisimmältä, käyttäytyy hyvin ja keskittyy hetkeen?

Daily Mail kysyi kirjailijoilta, minkälaisissa hetkissä ihminen on täysin läsnä ja onnellinen.

Puutarhaa hoitaessaan

Pitkän talven jälkeen lumi sulaa, aurinko alkaa lämmittää kasvoja ja pian kostea maa vihertää. Luonnon heräämisen seuraaminen, purojen tarkkailu ja kukkien kasvaminen tuovat toivoa, kirjailija Sally Brampton kuvailee. Kirjailija selvisi synkästä elämänvaiheestaan puutarhanhoitodon avulla.

- Elämä kasvoi käsieni kautta: hitaasti, rauhallisesti, mutta ennen kaikkea optimistisesti. Jos annoin rakkautta, sain sitä runsaasti takaisin. Saatoin viettää tuntikausia hoitaen puutarhaa. Se antoi toivoa: saatoin taipua, mutta en murru, Brampton kertoo.

Kuorossa laulaminen

Musiikilla on voima saada meidät uppoamaan hetkeen ja parhaimmillaan se auttaa meitä pääsemään käsiksi syvimpiinkin tuntemuksiimme. Erityisesti yhdessä laulaminen on monen mieleen - senhän me suomalaiset tiedämme: mikään ei rentouta paremmin kuin porukalla laulettu karaokeluikautus.

- Siitä hetkestä lähtien, kun kuulin ääneni yksittäisenä, mutta osana kokonaisuutta ja osana harmonista laulua, olin koukussa. Aivan kuin olisin rakastunut, kirjailija Ginny Dougary kuvailee.

Myös kuoron yhteisöllisyys ja sosiaalisuus ovat lisä, joka tuo onnea elämään.

Meressä uiminen

Onko olemassa parempaa hetkeä, kuin lämmin kesäilta, sauna ja järvi? Tai hyisevän kylmä avanto? Tai iltauinti viileässä merivedessä? Me suomalaiset olemme erikoistuneita uimiseen ja osaamme nauttia täysin siemauksin ympärillämme olevasta vedestä, joka hivelee kaikkia aistejamme. Voiko silloin murehtia mistään?

- Koin olevani elossa. Tunsin aina olevani enemmän hereillä, kun nousin vedestä ja ihoni ja aivoni kihelmöivät. Sain uuta perspektiiviä elämääni, kirjailija Amy Liptrot kuvailee.

Luonnossa oleskelu

Metsässä kävely yksin voi olla viikon kohokohtia, mikäli kirjailija Paul Heineytä on uskominen. Jo 15 minuutin rauhoittava samoilu laskee tutkimusten mukaan verenpainetta ja auttaa keskittymään.

Ihmisten katselu ruuhkassa

Kuuluuko päivääsi matkustaminen julkisilla liikennevälineillä? Ahdistaako ruuhka? Ei kannata stressata! Kirjailija Daisy Waught neuvoo tarkkailemaan muita matkustajia. Voit keksiä heille tarinoita: mistä he ovat tulossa, minne menossa ja kenen kanssa he ovat liikenteessä? Mikä on vastapäätä istuvasi miehen tarina? Laske hetkeksi puhelimesi ja katso ympärillesi.

Elokuvamusiikki

Teatteri, elokuvat ja konsertit nostavat meidät aina hetkeksi arjen yläpuolelle, irrottavat vaatimuksista ja auttavat tarttumaan hetkeen. Kirjailija Anthony Holden kehottaa kuuntelemaan musiikkia ja nauttimaan kokemuksesta - silloin olet ainakin hetken ajan onnellinen.

Lue myös: Etkö saa unta? Kuuntele yksi kappale ja nukahdat

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat