Pysähdy nyt: 10 asiaa, joita takuulla kadut vuosikymmenen päästä

23.05.2014 08:15 - Karoliina Kotala

Valitettavan usein ihmiset tuhlaavat aikaansa miellyttämällä muita tai pelkäämällä muutosta. Jotta vanhana sinun ei tarvitsisi katua, tartu hetkeen juuri nyt.

The Open Mind -sivusto listasi kymmenen seikkaa, joita jokaisen ihmisen tulisi välttää, jotta viimeiset elinvuodet eivät kuluisi katuen. Älä siis tuhlaa aikaasi seuraaviin:

1. Esität muille jotain muuta kuin mitä todella olet

Jos yrität aina miellyttää muita ja esität jotain muuta kuin todella olet, unohdat pian itsekin kuka todella olet. Älä pelkää muiden reaktioita ja muista, ettei sinun tarvitse olla täydellinen tehdäksesi muihin vaikutusta.


2. Elät muiden unelmaa

Yksi elämän suurimmista haasteista on sen selvittäminen, keitä todella olemme. Toiseksi suurin haaste on oppia olemaan itsensä kanssa onnellinen. Tämä edellyttää rehellisyyttä itselleen ja omien haaveiden ja tavoitteiden ymmärtämistä. Kuuntele siis vain itseäsi.


3. Kuuntelet negatiivisia ihmisiä

Jätä elämästäsi ihmiset, jotka levittävät negatiivista energiaa. Älä anna heidän vaikuttaa sinuun ja elämänkatsomukseesi. Sinulla ei ole velvollisuutta pitää ihmisiä elämässäsi, jotka aiheuttavat vain pahaa mieltä.


4. Olet itsekäs ja egoistinen

Kun olet epäitsekäs ja tee hyvää muille, saat sen itse moninkertaisena takaisin. Ihmiset, joiden päivää piristät ja joille teet hyvää, muistavat sinut aina.


5. Välttelet muutosta ja kasvua

Pelko ajaa meitä usein välttelemään muutoksia, olivatpa ne kuinka tarpeellisia hyvänsä. Tartu siis rohkeasti asioihin ja astu mukavuusalueesi ulkopuolelle.


6. Luovutat ja annat periksi, kun tuntuu pahalta

Muutos todella tapahtuu usein mukavuusalueen ulkopuolella ja joskus voikin olla vaikea katsoa peiliin. Elämään kuuluu pettymyksiä ja niistä oppimista, älä siis luovuta.


7. Yrität pitää kaikki langat käsissäsi ja hallinnoida kaikkea

Ajat itsesi nopeasti loppuun, jos yrität hallita koko maailmaa. Luota siis siihen, että elämä kantaa ja tuo eteesi hyviä asioita, eikä sinun aina tarvitse tietää kaikkea.


8. Tyydyt vähempään kuin mitä ansaitset

Opettele olemaan niin vahva, että pystyt päästämään irti ihmisistä ja asioista, jotka vievät enemmän kuin antavat. Älä tyydy mihinkään tai kehenkään, jos huomaat epäröiväsi, vaan ole itsellesi rehellinen.


9. Odotat aina huomista

Ole varovainen, ettet ala aina elämään vasta huomenna. Ihmiset lankeavat usein olettamaan, että heillä on enemmän aikaa kuin todella onkaan. Elämä on tässä ja nyt, huominen on vain aivan tavallinen päivä, ei sen parempi kuin tänään.


10. Olet laiska ja saamaton

Toisinaan on hyvä ottaa rennostikin, mutta älä tuhlaa elämääsi pelkkään haaveilemiseen. Lopeta haaveilu ja elä nyt, sillä vain sinulla on vastuu ja kontrolli omasta elämästäsi.

Lähde: The Open Mind

Kilpailut

Uusimmat