Loukkasiko joku sinua? 10 asiaa, jotka voimme kurjilta tyypeiltä oppia

17.11.2014 13:52 - Heli Thoren

Särkikö joku sydämesi? Inhottavat ihmiset tekevät meille palveluksen: heidän avuillaan saamme oppia tärkeän läksyn.

Ihmisten kurjilta teoilta ei elämässä voi välttyä. Ainut mitä voimme tehdä on oivaltaa, ettei heillä todellisuudessa ole meihin suurta valtaa. Voimme päättää, ketä päästämme lähipiiriimme. Lue kymmenen asiaa, jotka meidn kannattaa meitä satuttaneilta ihmisiltä oppia:

1. Opit puolustamaan itseäsi

Nahkasi paksunee, etkä enää anna toisten kävellä ylitsesi niin helposti. Äänesi ei huku keskusteluissa, vaan uskallat sanoa mielipiteesi kuuluvaab ääneen. Vahvistut kurjien tyyppien avulla.

2. Opit pitämään huolta läheisistäsi

Sinun perheesi ja ihanat ystäväsi ovat he, joista kannattaa pitää kiinni. Pidä heidät lähelläsi ja kurjat tyypit etäällä.

3. Ymmärrät, että syy ei ole sinun

Joskus joku voi tiuskia sinulle kaupan kassajonossa tai ystäväsi huutaa puhelimeen stressaavan työpäivän jälkeen. On hyvä oppia, että kaikki sinua kohtaan tehdyt kurjat asiat eivät liity sinuun mitenkään. Suurin osa kurjista teoista johtuu ne tehneen ihmisen omasta elämästä, ei sinusta.

4. Apua voi antaa vain pyytäessä

Opit irrottamaan vastuustasi niistä ihmisistä, jotka eivät halua tulla autetuiksi. He, jotka eivät halua apua vievät meiltä vain energiaa, jos pyrimme heitä auttamaan. Päästä irti. Keskity omaan elämääsi.

5. Toiset vain ovat k*sipäitä, etkä voi sille mitään

Maailma ei aina ole oikeudenmukainen ja joskus törmäämme ilkeisiin ihmisiin. Emme voi muuttaa heitä, emmekä voi heille mitään. Se on tärkeää oivaltaa ja hyväksyä.

6. Myös hyviä ihmisiä on

Ihanat ihmiset ilmestyvät elämääsu hädän hetkellä ja silloin kun kipeimmin heitä tarvitset. Kurjien tyyppien myötä opit arvostamaan heitäkin enemmän.

7. Opit antamaan anteeksi ja unohtamaan

Anteeksi antaminen on tärkeää, koska muuten viha saastuttaa omaa elämääsi. Samalla opit unohtamaan - ja toisien tyyppien kanssa et unohda heidän tekojaan koskaan. Ja sekin on ihan ok.

8. He tekevät sinusta paremman

Nuo k*sipäät auttavat sinua tulemaan vahvemmaksi ja paremmaksi ihmiseksi. He sanovat kenties asioita, jotka heilauttavat hyvää oloasi, mutta samalla vahvistut, etkä enää anna heille niin paljon valtaa.

9. Opit hallitsemaan tunteitasi

Oletko joskus päätynyt kiljumaan jollekulle tai suuttunut toden teolla? Hyvä! Kurjien tyyppien tehtävänä on kuitenkin auttaa meitä hallitsemaan tunteitamme paremmin. Ei kannata tuhlata omaa kallisarvoista energiaa muille huutamiseen. Koska aina siitä ei ole sinulle mitään hyötyä.

10. He opettavat sinua kokoamaan sydämesi uudelleen

Sydänsurut ovat kaameinta tuskaa koskaan. Tunnet itsesi hylätyksi, yksinäiseksi ja arvottamaksi. Mutta nouset sieltä vielä! Loppujen lopuksi sydämesi on korjattu ja olet vahvempi kuin koskaan. Saatat jopa ajatella, että haluat kiittää sitä, joka sydämesi särki, koska tunnet itsesi nyt niin vahvaksi. Selviät kaikesta - myös elämäsi k*sipäistä.


"Olet vahvempi kuin uskotkaan" - lue viisaudet, jotka lastenkirjat meille opettavat täältä.


Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat