Luojalle kiitos miehistä

26.04.2014 12:15 - Rea Tallgren

Rea Haverinen on Voicen uutistoimittaja ja kolumnisti, joka kirjoittaa ihmissuhteista ja -suhteettomuudesta ja niiden lieveilmiöistä.

Olen saanut aiemmin palautetta, että vaikutan joskus kirjoituksissani siltä, etten arvostaisi tai pitäisi miehistä. Tämä ei missään nimessä pidä paikkaansa. Miehet ovat ihania. No, eivät aina, mutta monesti. Ja vaikka eivät olisikaan, voi heistä aina oppia jotain.

Itse olen onnekas, sillä elämääni kuuluu monia ihania miehiä. Tämä olkoonkin siis ylistyspuhe heille ja heidän teoilleen.

Kiitos isälleni, joka on upea mies. Hellä, älykäs, rauhallinen, ymmärtäväinen, oikeudenmukainen ja suunnattoman hauska. Kiitos isoisälleni, joka on kaikkea, mitä isänikin, mutta omaa vieläkin enemmän elämänkokemusta.

Kiitos miespuolisille ystävilleni. Teiltä löytyy lihasta, kun tarvitsen apua. Teiltä löytyy syli ja kainalo, kun sitä tarvitsen. Te ostatte minulle olutta ja juotatte minut humalaan, kun elämä potkii päähän - tai kun haluan iloita. Te teette sähkötyöni - ja asennatte internetini sekä laitatte digiboksini säädöt kohdilleen. Te pidätte homman simppelinä - ja sanotte asiat niin kuin ne ovat.

Kiitos teille, entiset poikaystäväni. Kohtelitte minua hyvin, tai hyvin huonosti. Oli miten päin vain, opin jokaiselta teiltä jotain. Pitkä suhde yhden kanssa opetti, millaista käytöstä toinen voi pahimmillaan toista kohtaan harjoittaa, vaikka vannoo rakastavansa. Opetti sen, etten sietäisi sellaista koskaan enää. Toinen taas sai tajuamaan, millaista parhaimmillaan on, kun toinen rakastaa - ja myös käyttäytyy niin.

Kiitos miehille, että olette olemassa. Millaisia ikinä olettekaan, olette varmasti kaikki opettaneet jollekin jotain tärkeää.

Aikaisemmat Suhteettomuusteoria-kolumnit voit lukea tästä.

Kilpailut

Uusimmat