Meikittömyys ja terveet hiukset: Tutkimus selvitti, mitkä naisen piirteet vetoavat mieheen

20.05.2015 16:45 - Eeva Rajala

Naisten tietyt fyysiset piirteet saavat miehet pauloihinsa, eivätkä miehet voi voimakkaille tunteilleen mitään.

Tiede on onnistunut selvittämään, mitkä fyysiset piirteet naisissa ovat sellaisia, joita miehet eivät voi vastustaa. Nämä piirteet vetoavat voimakkaastikin, vaikka mies olisi varattu. Business Insider -lehti kertoo tiedemiesten saaneen selville erityisen kaavan, jonka mukaan miehet esimerkiksi kääntyvät vielä katsomaan heidät juuri ohittanutta naista.

Lehden mukaan joka kerta, kun mies tarkkailee naista, hän tekee naisesta lisääntymiskuntoarviota. Miehen yksi tehtävistä on tarkkailla naisten avainpiirteitä. Ne tekevät naisesta viehättävän, sillä tietynlaiset piirteet yhdistetään hyvään terveyteen ja hedelmällisyyteen.

Kun mies havaitsee naisessa nämä piirteet, hän miettii alitajuisesti, että tuo nainen voisi olla hänen tulevien lastensa äiti. Mies on viettiensä vuoksi viehättynyt naisesta. Kerätyn tiedon mukaan mies ei voi vastustaa seuraavia piirteitä naisessa:

Kapea vyötärö, leveä lantio

Tieteen mukaan vyötärön ja lantion suhdeluku 7:10 on erityisesti miesten mieleen. Tämä on paljon parempi suhdeluku kuin esimerkiksi 9:10, missä vyötärö ja lantio ovat melko saman levyisiä. Vyötärö ja lantio yhdistetään synnyttämiseen. Miehet ajattelevat, että leveä lantio sopii hyvin synnyttämiseen. Tämä kuulostaakin järkeenkäyvältä, sillä miehet pitävät yleensä kapeista vyötäröistä ja isoista pepuista.

Korkea ääni

Tutkimuksten mukaan korkea ääni kielii nuoresta iästä, ja on miehistä siksi puoleensavetävää. Myös pieni ja samalla naisellinen vartalo vetoaa samasta syystä.

Terveet hiukset

Kiiltävät, tuuheat ja pitkät hiukset ovat erityisesti miesten mieleen, sillä ne ovat merkki terveydestä ja hedelmällisyydestä.

Hymy

Onnelliset ihmiset ovat aina viehättävämmän näköisiä kuin onnettomat. Lisäksi tiede on todistanut, että mitä vaaleammat hampaat, sitä parempi.

Vähemmän meikkiä

Nainen voi kuvitella, että suuri määrä meikkiä tekee hänestä kauniimman ja viehättävämmän. Miesten mieli ei toimi niin, ja tutkimusten mukaan luonnollinen ulkonäkö toimii paremmin. Miehet pitävät enemmän naisista, jotka käyttävät 40 prosenttia vähemmän meikkiä kuin muut. Luonnollisuus on siis paras vaihtoehto.

Pukeudu punaiseen

Punainen väri yhdistetään syystäkin himoon. Tiedemiehet ovat todistaneet, että punaiseen pukeutuminen lisää viehättävyyttä. Sama ilmiö toimii myös eläinkunnassa.


Lue myös: Näin pääset mustasukkaisuudesta eroon

Lähteet: Business Insider, Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat