Miehen kirjoitus liikuttaa netissä: "Vaimoni ei ole se sama ihminen, jonka kanssa menin naimisiin"

16.06.2014 10:12 - Rea Tallgren

Matt Walsh on amerikkalainen bloggaaja, joka pohtii tuoreessa tekstissään sitä, miksi ihmiset eroavat, kun suhteen toinen osapuoli muuttuu.

Blogikirjoittaja Matt Walsh pohtii kirjoituksessaan avioeroja. Miehen mukaan yleinen syy, johon hän kuulee ihmisten vetoavan on se, että suhteen toinen osapuoli on muuttunut. Walsh ei tätä syytä niele. Hän on kirjoittanut pitkän kirjoituksen siitä, miksi avioliitto on valinta pysyä yhdessä, eikä toisen muuttuminen ole käypä syy avioeron hakemiseen.

Referoimme Walshin kirjoituksen lyhennettynä alla:

"Fakta on, että ihminen voi lähteä huoneesta kymmeneksi sekunniksi, tulla takaisin, ja kaikki on muuttunut. Oli kyse sitten huonekaluista, matosta, verhoista ja ihmisistä. Etenkin ihmisistä.

Mutta että eroaa toisesta sen takia, että hän muuttui? Voisi yhtä hyvin erota toisesta sen vuoksi, että hän hengittää.

Ymmärrän, että joskus ihmiset muuttuvat kipeällä tavalla. Vaimoni saattaa muuttua tavalla, jota en ymmärrä tai joka minun on vaikea hyväksyä. Sitä ihmiset varmasti tarkoittavatkin, kun he sanovat eroavansa toisesta sen vuoksi, että hän on muuttunut. Oikeastaan heidän pitäisi sanoa, että eroavat sen takia, että ihminen muuttui tavalla, josta he eivät pidä ja joka ei sovi heidän mukavuusalueeseensa.

Se ei ole helppoa, tiedän sen. Joka päivä saan muistutuksen siitä, että vaimollani on omat aivot, ajatukset ja sielu. Meidät on sidottu yhteen avioliittoon, mutta hän on yhä hän ja minä olen yhä minä. Hän on luonnonvoima, hurrikaani, maastopalo. Hän ei ole mikään nukke, jota voisin vedellä naruista ja tanssittaa oman pillini mukaan.

Hän on hän: voimakas ja salaperäinen.

Joskus hän nauraa asioille, joille hän ennen olisi suuttunut. Joskus hän suuttuu asioista, joille hän olisi ennen nauranut. Joskus voin lukea häntä kuin avointa kirjaa, joskus hänen kasvoillaan on täysin vieras ilme. Joskus hän hymyilee kuin olisi juuri kuullut maailman kertovan hänelle vitsin, jota kukaan muu ei ymmärrä.

Minä opettelen häntä, enkä tule ikinä oppimaan täydellisesti, sillä hän on kuin kirja, johon tulee uusia sivuja päivittäin. Hän ei ole se sama ihminen, jonka kanssa menin naimisiin, mutta se ei haittaa. Hän on edelleen Alissa, hän on hän, nainen, ihminen, sielu. Minä menin naimisiin kokonaisuuden kanssa, sen, mitä hän muutoksineen on, en vain sen henkilön kanssa, jota hän oli silloin, kun hän käveli minua kohti alttarille.

Elämä on täynnä muutoksia. Joskus ihmiset ajautuvat erilleen. Mutta niin tapahtuu vain, jos sen antaa tapahtua. Jos minä ja vaimoni huomaamme joskus ajautuvamme erilleen, tarraamme toisiimme kiinni kuin hengenhädässä. Jos kadotan vaimoni, etsin hänet vaikka maailman ääristä, sillä hän on elämäntehtäväni. Luovun mieluummin elämästäni kuin meistä yhdessä.

Jonain päivänä, kun toinen meistä kuolee, toivon, että eloon vielä jäänyt voi muistella kaikkia uhrauksia, vaikeuksia, iloja, suruja, onnenhetkiä ja rakkautta, joka meillä on ollut ja sanoa, että me olimme todellisia kumppaneita.

Minä valitsen sen lopun.

En tiedä, mitä elämällä on suunnitelmissa meidän varallemme. En tiedä, mitä kaikkea tulee tapahtumaan. Mutta ikinä me emme luovuta, koska "toinen muuttui".

Joten me heräämme joka aamu, suunnilleen samanlaisina, mutta kuitenkin erilaisina. Me esittäydymme uudelleen, ja päätämme rakastaa sitä henkilöä, jonka edessämme näemme.

Me päätämme rakastaa. Ja se ei koskaan muutu."

Aiemmin kerroimme yhdeksästä sellaisesta tavasta, joilla parisuhteen saa pidettyä kasassa. Lue tuo artikkeli tästä.

Lähde: Matt Walshin blogi

Kilpailut

Uusimmat