Miehen pysäyttävä teksti leviää: Vaimo joutui sairaalaan, minä epäonnistuin koti-isänä

31.05.2016 20:15 - Emmi Moilanen

Kun perheenisän vaimo kiidätettiin sairaalaan, mies sai huomata, että äidin rooli ei olekaan niin helppo nakki, kuin hän aluksi kuvitteli.

Australiassa asuvan perheenisän, Brad Kearnsin, sunnuntaina julkaisema Facebook-päivitys on lähtenyt leviämään kovaa vauhtia sosiaalisessa mediassa. Tekstissä Kearns kertoo, millainen päivä hänellä oli, kun hän joutui poikkeuksellisesti huolehtimaan yksin lapsista kotona päivän ajan.

Kearns oli joutunut palaamaan kesken työpäivänsä kotiin, koska hänen Sarah-vaimonsa oli joutunut äkisti sairaalaan maksaongelmien takia. Pariskunnan kahdesta pienestä pojasta, kaksivuotiaasta Knoxista ja vain kuusi viikkoa vanhasta Finnistä huolehtiminen osoittautui vaikeammaksi tehtäväksi, mitä isä Brad aluksi kuvitteli.

Äidit saavat vaikuttamaan sen helpolta

Kearns kertoo päivänsä olleen "kuin menisi takaperin 160 kilometrin tuntivauhdissa vuoristorataa, joka saa oksentamaan vesiputouksen lailla". Lisäksi perheenisä kuvailee päiväänsä kuuluneen runsaasti ulosteita ja kyyneleitä.

Kun olet valmis omiesi kanssa, siirryt huolehtimaan lasten kyynelistä ja oksennuksesta”, Kearns kirjoittaa.

Äidit tuntuvat tekevän tämän kaiken vaivattomasti siinä sivussa”, mies ihmettelee.

Kearns kertoo muun muassa joutuneensa laittamaan kaksivuotiaan Knoxin istumaan television eteen, jotta saa rauhassa ruokittua vauvan.

Sen jälkeen yritin tehdä illallista keittämällä kasaan pieniä nallekarhuja, kastikelientä, teepusseja ja pakastelihaa”, Kearns vitsailee.

Anoppi yllätysvierailulle

Koti-isänä vietetyn päivän jälkeen mies huomasi myös dramaattisia muutoksia ulkonäössään. Tilannetta ei parantanut se, että anoppi ilmestyi varoittamatta oven taakse.

Siinä minä olin parta ajamatta, hiukset sotkussa ja edellisen päivän vaatteet päälläni. En ollut käynyt suihkussa tai pessyt hampaitani” Kearns kuvailee.

Väsynyt isä päästi anopin sisään kotiin, joka oli kuin kaaoksen jäljiltä.

Sillä hetkellä tiesin, että minut oli lyöty. Yleensä pyrimme pitämään sellaisen haavoittuvuuden salassa anopeiltamme. Kyseessä oli vain 16 tuntia koti-isänä. Ja minä epäonnistuin.

Minä en pystynyt pitämään huolta edes henkilökohtaisesta hygieniastani, puhumattakaan kotitöistä, lasten opettamisesta, ruoanlaitosta ja aktiviteeteista ulkona”, Kearns kertoo.

Päivän jälkeen Kearns oli varmasti sisäistänyt sen, että koti-isänä tai -äitinä oleminen vaativaa työtä, eikä alkuunkaan kotona laiskottelua lasten kanssa.

Lue myös: Isän kirjoitus kotivaimolleen leviää netissä: "Minähän se olen tehnyt töitä koko päivän..."

Kilpailut

Uusimmat