Kuva: Fotolia

Millainen mies pettää todennäköisimmin? Yksi piirre kertoo paljon

30.06.2016 12:45 - Tiina Svensk

Rahalla saattaa sittenkin olla vaikutusta rakkauteen - tai ainakin sen kestoon.

Vaikka olisikin hienoa uskoa, ettei rahalla ole mitään merkitystä rakkaudessa, osoittaa tiede toisin. Cosmopolitan uutisoi nimittäin tuoreesta tutkimuksessa, jossa tutkittiin miehen varallisuuden vaikutusta parisuhteeseen.

Vaurauden tunne ei tiedä hyvää

Pekingiläisessä yliopistotutkimuksessa haluttiin selvittää miehen vaurauden vaikutusta parisuhteen laatuun. Tutkimusryhmän pariskuntia pyydettiin kertomaan oma tuloluokkansa ja heidän oma uskomuksensa siitä, kuinka vauraita he olivat muihin verrattuna. 

Miehet, jotka kokivat olevansa keskimääräistä rikkaampia, tunsivat myös olevansa arvokkaampia kumppaneita. Tulosta seitettiin evoluutiopsykologian kautta: miehet itse pitävät rahaa arvona, joka nostaa hänet muita kilpailijoita korkeammalle. Sen vuoksi mies voi kokea ansaitsevansa myös arvokkaamman kumppanin tai mahdollisesti useamman kumppanin. 

Kyse on muustakin kuin rahasta

Ovatko kaikki rikkaat miehet siis varmasti pettureita? Kyse on onneksi muistakin tekijöistä:

- Raha voi aiheuttaa pettämistä, sillä yleensä rikkaat ihmiset matkustavat useammin, niin työkseen kuin lomallakin. Mutta raha ei aiheuta pettämistä, kertoo Dr. Kelly Campbell.

Samalla Campbell muistuttaa, että kyse on pohjimmiltaan myös muista tekijöistä, kuten miehen lapsuudesta ja geenitekijöistä, jotka voivat lisätä pettämisen mahdollisuutta. Tärkeintä Campbellin mukaan on, että mies tuntee olonsa halutuksi suhteessa.

Lue myös: Onko nainen pettänyt? Mies voi kertoa sen yhdellä katseella

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat