Millaista on olla aseksuaali?

18.11.2014 15:15 - Rea Tallgren

Monella on jonkinlainen käsitys aseksuaalisuudesta, mutta usein se on hyvin mustavalkoinen. Parasta lieneekin kysyä aseksuaaleilta itseltään, miten he kokevat seksuaalisuutensa.

Aseksuaalisuus on erään määritelmän mukaan seksuaalisen suuntautumisen muoto, jossa henkilö kokee hyvin vähän tai ei lainkaan seksuaalista vetovoimaa toisia henkilöitä kohtaan. Hän voi kokea muunlaista vetovoimaa, esimerkiksi sensuaalista tai romanttista vetovoimaa, toisia henkilöitä kohtaan.

Alla kaksi aseksuaalia kertovat, mitä aseksuaalisuus heille merkitsee.

"Minä en ole ikinä tuntenut seksuaalista halua ketään kohtaan. Saatan katsoa ihmistä ja ajatella, että hän on todella viehättävä tai että haluan hänen pitävän minusta. Mutta haluan, että he pitävät minusta ystävänä, haluan viettää aikaa heidän kanssaan - en halua suudella heitä, en halua harrastaa seksiä heidän kanssaan, en halua nähdä heitä alastomana. En haaveile sellaisesta oikeiden ihmisten kanssa."

Beth,32

"Seksi on minusta vähän kuin nenän kaivamista. On tyydyttävää kaivaa omaa nenää. Mutta kaivaisitko jonkun toisen nenää? Ajatuskin tuntuu oudolta. Minä en halua harrastaa seksiä kenenkään kanssa, ja se on mielestäni täysin hyväksyttävää.

Aseksuaalit eivät kuitenkaan ole täysin seksuaalittomia. Monesti ajatellaan, että seksuaalisuus ilmenee vain siten, että harrastaa seksiä jonkun toisen kanssa, kun mielestäni se voi myös viitata siihen, millaisia seksuaalisia ajatuksia ajattelee ja miten masturboi."

Emily, 30

Lähde: Mic.com

Kilpailut

Uusimmat