Minun tarinani: Yksi hetki lopetti kiusaamisen kuin seinään

24.08.2014 10:15 - Rea Tallgren

Minun tarinani -juttusarjassa ihmiset kertovat rehellisesti ja omin sanoin elämästään ja kokemuksistaan. Tällä kertaa oman tarinansa kertoo Katariina, jonka onnistui lannistaa häntä kiusanneet koulutoverit.

Miten kaikkien ystävästä voi yhtäkkiä tulla syrjitty syntipukki? Helposti. Sen tietää Katariina,22.

Kaikki alkoi ystävyydestä

Olen aina ollut hyvin persoonallinen, näyttävä, rehellinen ja suora tyttö. Sitä kaikki eivät kestä. Tullessani uuteen kouluun ensimmäisellä luokalla ystävystyin nopeasti tyttöjen kanssa. En pyrkinyt jättämään ketään ulkopuolelle leikeistä, vaan päinvastoin: kutsuin kaikki luokan tytöt syntymäpäivilleni ja leikin tasapuolisesti kaikkien kanssa.

Tästähän se riemu alkoi. Koulussa muutamat luokkani tytöt alkoivat kuiskia, että kutsun kaikki synttäreille vain saadakseni paljon lahjoja.

Ensin aloin vältellä muiden seuraa. Sain kuitenkin huomata, että taktiikka ei toimi.  Vieläkin minulle naljailtiin ja kun opettajalta silmä vältti, reppua vietiin ja paidasta revittiin.

Taistelin vastaan kiltteydellä

Muutin taktiikkaa, kerroin kotona äidille ja yhdessä pohdittiin mitä tehdä. Päädyimme seuraavaan ratkaisuun: olin ystävällinen koulukiusaajilleni. Tullessani kouluun tervehdin kaikkia luokan tyttöjä iloisesti suuri hymy naamalla. Olin etukäteen keksinyt kivoja kommentteja: tänään kehun tuon tytön tukkaa ja tuon tytön paitaa. Kuvistunnilla kiersin ja kehuin muiden tyttöjen piirroksia.

Pian, kun en suostunut enää eristäytymään minun annettiin olla ja pääsin porukkaan mukaan. Ystävällisyydestä on huono ivata ja naljailla.

Yksi hetki lopetti kiusaamisen

Yläasteella ruljanssi alkoi uudestaan. Tällä kertaa kiusattiin laukuista ja vaatteista sekä liian isoista tisseistä. Sama tekniikka toimi jälleen. En antanut kiusaajille mitään mistä kiusata. Olin ylpeä isoista tisseistäni ja osoitin, etteivät ne haittaa minua. Olin vahvempi kuin kiusaajani.

Muistan tilanteen, jossa ylempiluokkaiset tytöt huutelivat minulle isoista tisseistäni. Keskellä täyttä käytävää käännyin ja otin tisseistäni kiinni suurieleiseti. Huusin heille:  "Isot ovat, tulkaa koittamaan kuinka isot!". Kiusaaminen loppui siihen paikkaan.

Tällä hetkellä elämä loistaa, opiskelen teknillisessä korkeakoulussa ja olen lähdössä vaihto-oppilaaksi ulkomaille. Rintani ovat isot vieläkin. Eikä se haittaa.

Lue aikaisemmat Minun Tarinani -jutut tästä. Onko sinulla kertoa selviytymistarina elämästäsi? Oletko selvinnyt vaikeasta erosta, tai parantunut sairaudesta? Lähetä tarinasi osoitteeseen rea.haverinen@voice.fi otsikolla Minun tarinani. Toimitus ottaa vapauden editoida kirjoituksia ja tehdä päätöksen niiden julkaisemisesta tai julkaisematta jättämisestä.

Kilpailut

Uusimmat