Mistä johtuu sitoutumiskammo? Yleiset syyt koottiin yhteen

01.10.2014 11:27 - Heli Thoren

Ahdistaako ajatus siitä, että olet yhdessä saman ihmisen kanssa loppuelämäsi? Vai eikö mies suostu ottamaan suhteessa seuraavaa askelta? Syy voi olla jokin näistä:

Naimisiin meno ahdistaa, lasten hankkimisesta puhumattakaan. Sitoutuminen toiseen ihmiseen on suuri päätös, joka pyörryttää ajatuksenakin monia. Jos kuulut niihin, joille pitkä suhde tuntuu ahdistavalta ajatukselta, tutki sydäntäsi. Voi olla, ettet ole löytänyt itsellesi oikeaa ihmistä, mutta monessa tapauksessa kyse ei ole toisesta osapuolesta, vaan sinusta. Voisiko syynä sitoutumiskammoosi olla jokin näistä:

Et halua herätä saman ihmisen vierestä joka aamu

Sinkkuelämässä on puolensa. Olet vapaa viilettämään maailmalla ja tapaamaan ihmisiä silloin, kun sinusta tuntuu hyvältä. Et joudu kohtaamaan yhtä ja samaa ihmistä joka ikinen aamu. Et joudu olemaan henkisesti toista ihmistä lähellä. Sinkkuelämä saattaa olla riskittömämpää, eikä läheskään yhtä pelottavaa kuin toiseen sitoutuminen. Mutta hyvä parisuhde antaa takuulla enemmän kuin ottaa.

Edelliset suhteet

Olet seurustellut pitkään ja ollut kenties naimisissakin. Liitto ei kuitenkaan vastannut omaa käsitystäsi hyvästä parisuhteesta. Kenties luottamustasi koeteltiin tai sydämesi särkyi. Ja nyt sinua pelottaa ottaa riski mennä toisen lähelle taas. Muista, ettei uusi suhde ole sama kuin se, jossa jouduit kenties pettymään.

Lapsien hankkiminen

Kun istut ystäväsi lapsien kanssa samassa pöydässä, mietit muksujen heitellessä spaghettia, ettet pysty tähän. Monella sitoutumiskammon takana on se, että vanhemmuus pelottaa. Muista kuitenkin, että vakava seurustelu tai naimisiin meno eivät tarkoita sitä, että joudut siitä suoraan lapsiperhe-elämään. Monet parit elävät yhdessä pitkään tai aina kahden ja ovat silti tyytyväisiä elämäänsä.

Et koe olevasi puolisomateriaalia

Ajattelet, että tulet epäonnistumaan liitossa, etkä ole vaimomateriaalia. Muista kuitenkin, ettei sinun tarvitse ola suhteeseen ryhtyessä valmis. Voit kasvaa sitoutumiseen ja toisen rakastamiseen suhteen edetessä. Kun kunnioitat, arvostat ja rakastat kumppaniasi, olet joka tapauksessa vaimomateriaalia.

Pelkäät menettäväsi itsenäisyytesi

Hyvässä suhteessa on kaksi yksilöä, jotka saavat toteuttaa itseään. Vaikka alat seurustella, se ei tarkoita, että menetät oman elämäsi. Päinvastoin, parhaassa tapauksessa saat rinnalle toisen ihmisen, kenen kanssa jakaa parhaat hetket.


Miksiköhän ihastuksesi ei ole vieläkään pyytänyt sinua treffeille? Lue yleiset syyt täältä.


Lähde: Familyshare.com

Kilpailut

Uusimmat