Miten miehet ja naiset näkevät samat värit? Testaa kumman sukupuolen silmät sinulla on!

28.05.2015 18:10 - Mikko Räsänen

Miehille ja naisille samat värit saattavat tarkoittaa täysin eri asioita. Havainnollistava grafiikka auttaa testaamaan, onko sinulla miehen vai naisen värikäsitys.

Useimmille miehille pinkki ja vaaleanpunainen tarkoittavat samaa asiaa. Useimmille naisille nuo taas ovat täysin eri asioita. Samat erot kulkevat läpi koko värikartan, sillä miehet ja naiset katsovat värejä täysin eri tavalla. Erojen ymmärtäminen on tärkeää, sillä sen avulla saatetaan välttää parisuhderiitoja. Jos esimerkiksi nainen on pyytänyt miestä tuomaan kaupasta sinisiä servettejä ja mies tulee mukanaan paketillinen turkooseja servettejä, ei mies ole toiminut väärin - hänelle sininen ja turkoosi ovat saattaneet tarkottaa samaa asiaa.

Katso alta havainnollistava kuva sukupuolten värikäsitysten eroista ja testaa, kumman sukupuolen värinäkemys vastaa omaasi.

Oletko koskaan miettinyt, miksi ravintolaan menevät tyttöporukka käyttäytyy laskua pyydettäessä täysin päinvastoin kuin vastaavaan tilanteeseen joutunut miesporukka? Jos olet, kannattaa tutustua alla olevan artikkeliin:

Lue: 12 asiaa, jotka miehet ja naiset tekevät täysin päinvastaisella tavalla!

Kilpailut

Uusimmat