Näetkö ystäviäsi vähemmän seurustelun takia? Lue syyt, miksi ei kannattaisi

24.04.2015 14:45 - Eeva Rajala

Kun henkilö rakastuu silmittömästi, hän saattaa unohtaa muun ympäröivän maailman täysin. Uudesta kumppanista tulee oman elämän keskipiste kaiken muun kustannuksella.

Kun ihminen rakastuu ja alkaa seurustella, monet ystävät jäävät niin sanotusti rannalle ruikuttamaan, sillä henkilölle ei ole enää aikaa heille. Monet unohtavat, että tasapaino on hyvin tärkeää sekä toimivalle ystävyyssuhteelle että toimivalle parisuhteelle.

Omalle kohdalle sattuneen rakkauden ja onnen sokaisemana voi olla houkuttelevaa jättää muu maailma rakkauskuplan ulkopuolelle, mutta tilanteesta voi koitua monenlaista haittaa. Elite Daily -sivusto listaa haittavaikutuksia.

Ystävät turhautuvat ja närkästyvät

Ihmiset haluavat, että heidät otetaan huomioon. Se on osittain vaistonvaraista toimintaa. Esimerkiksi vauvat itkevät joskus pelkästään sen vuoksi, että saisivat huomiota. Ystävät sen sijaan eivät välttämättä itke äänekkäästi näyttäessään, että tahtovat huomiota. Heidän närkästymisensä näkyy heidän asenteissaan toista kohtaan.

Ystävä saattaa luovuttaa, eikä enää ota yhteyttä, sillä toinen on aina tekemässä jotain kiinnostavampaa uuden kumppaninsa kanssa. Jos laiminlyö tervettä tasapainoa parisuhteen ja ystävyyssuhteiden välillä, voi löytää itsensä ilman ystäviä. Kukaan ei tahdo olla aina se toinen vaihtoehto.

Mitä jos eroat kumppanistasi?

Henkilö saattaa tehdä vakavaa hallaa itsellensä, jos ei pidä yhteyttä ystäviinsä. Jos uusi - tai vanhakin - parisuhde kariutuu, ei ystävän olkapäätä välttämättä löydy kovin helposti. Miksi ystävät olisivat nyt valmiina lohduttamaan, kun henkilö on laiminlyönyt heitä viimeiset kuukaudet?

Tutkimusten mukaan naiset, jotka viettävät koko ajan enemmän aikaa uuden kumppaninsa kanssa, vähentävät samalla merkittävästi ystäviensä kanssa vietettyä aikaa. Yksi merkittävä tekijä hyvässä ystävyyssuhteessa on johdonmukaisuus.

Parisuhteesta voi tulla tylsä

Jos viettää liikaa aikaa uuden seurustelukumppanin kanssa, elämä saattaa alkaa tuntua tylsältä, ja ihmisestä saattaa tulla laiska. Helposti jäädään kotiin sohvalle makoilemaan ilta toisensa jälkeen kullan kainaloon. Liika on liikaa joka asiassa. Tuoreen kumppanin kanssa voi myös helposti alkaa väitellä pienistäkin asioista ja energiaa voidaan haaskata negatiivisiin asioihin.

Älä hävitä itsenäisyyttäsi

Seurustelusuhteen alussa voi helposti unohtaa omat kiinnostuksen kohteet ja tavoitteet. Niitä ei kuitenkaan kannata jättää taka-alalla, sillä työhön tai sosiaaliseen elämään liittyvät tavoitteet ovat suuri osa ihmistä ja ihmisen onnellisuutta.


Lue myös: Pidä parisuhde onnellisena toimivien vinkkien avulla

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat