Nainen kirjoitti uskomattoman kirjeen exänsä uudelle rakkaalle: "Sinä et kuulunut suunnitelmaan"

16.12.2014 22:45 - Karoliina Kotala

Kun rakkaus loppuu ja mukaan kuvioon astuu uusi ihminen, voi tilanne olla monellakin tapaa haastava. Erään naisen kirje onkin noussut koko maailman tietoisuuteen juuri kyseisen aihepiirin vuoksi.

39-vuotias Candice Curry on noussut otsikoihin kirjoitettuaan hyvin rehellisen ja vilpittömän kirjeen entisen miehensä uudelle rakkaalle. Kirjeessään 14-vuotiaan tytön äiti kertoo muun muassa toivoneensa, että uusi nainen olisi ruma ja töykeä, eikä tulisi toimeen tytärpuolensa kanssa.

"Tyttäreni äitipuolelle

En koskaan halunnut sinua tänne. Et vain yksinkertaisesti koskaan ollut osa suunnitelmaa. Kun kasvaessani suunnittelin perhe-elämää, et ollut osa kuvitelmaa. En halunnut apua toiselta naiselta lapseni kasvattamiseen.
Suunnitelma oli, että perheemme pitäisi sisällään minut, isän ja lapsemme, ei sinua. Uskon, ettet sinäkään halunnut minua elämääsi. En usko, että suunnittelit olevasi äiti lapselle, jota et synnyttänyt. Voit lyödä vetoa, että suunnitelmasi perheestä piti sisällään sinut, miehesi ja lapsesi, en minä ja tyttäreni. Voin vannoa, että kun unelmoit äidiksi tulosta, se tapahtuisi päivänä, jona synnytät lapsesi eikä päivänä, jona menisit naimisiin. Olen varma, ettet suunnitellut minua kuvioihin.

Mutta Jumalalla on suunnitelmia, joihin eivät meidän suunnitelmamme vaikuta ja kun minun pieni perheeni muuttui kahdeksi perheeksi, tiesin sinun olevan osa suunnitelmaa.

Mielikuvissani olisit kamala peto ja minun tyttäreni ei haluaisi sinua äitipuolekseen, koskaan! Toivoin, että olisit melko ruma ja rukoilin, ettei tyttäreni ihailisi sinua. Lapseni isä ymmärtäisi, että hän oli joutunut tyytymään toiseksi parhaaseen naiseen. Päässäni pyöri pahoja ajatuksia, koska en halunnut edes ajatella sitä, että toinen nainen hoivaisi tytärtäni kun en olisi paikalla.

Sitten sinä ilmestyit kuvioihin.

Kun näin sinut ensimmäisen kerran, et ollut sellainen kuin olin kuvitellut ja olin kateellinen. Sinunhan piti olla ruma? Mutta et ollut, olit uskomattoman kaunis. Sinun piti olla vanha, ilkeä akka? Mutta et ollut. Olit nuori, suloinen nainen.

Suunnitelmani meni pieleen.

Ymmärsin ilmeestäsi, että minun kohtaamiseni oli sinulle yhtä vaikeaa kuin minullekin. Sydämeni pehmeni hetkessä. Minun piti vihata sinua, miksi pilasit suunnitelmani?!
Halusin inhota sinua, mutta teit siitä mahdotonta ja pian olin sinusta kiitollinen.

Olet hyväksynyt meidän tyttäremme alusta alkaen ja rakastanut ehdoitta sekä häntä että hänen isäänsä, se on hieno lahja meille kaikille. Olet ottanut tyttäremme osaksi elämääsi ja saanut hänet tuntemaan olonsa rakastetuksi ja hyväksytyksi. Laitat hänen suhteensa isäänsä etusijalle ja siihen pystyy vain vahva ja rohkea nainen.

Kun tyttäreni isä ja minä erosimme tiesin, että tulee aika, jolloin tyttäreni tarvitsisi minua enkä voisi olla paikalla. Olen niin kiitollinen, että sinä olet silloin paikalla. Olen kiitollinen, että sinulla on kärsivällisyyttä hänen teinivuosiinsa etkä koskaan torjuisi häntä. Hän tarvitsee äitiä sinun kodissasi ja olet tehnyt siinä hienoa työtä.

Olet kunnioittanut asemaani alusta alkaen. Olen kiitollinen siitä, että tarkistat aina minulta, jos olet epävarma siitä, oletko tekemässä oikean ratkaisun. Tiedän, että tilanteemme on harvinainen. Tiedän, ettei ole yleistä, että äiti ja äitipuoli tekstailevat keskenään rakkaudenosoituksia toisilleen. Sinä olet lahja.

Tyttärestämme tulee parempi nainen sinun ansiostasi. Hän kasvaa saaden enemmän rakkautta kuin unelmoin. Ei ollut hänen vikansa, että hänen vanhempansa erosivat, mutta olen iloinen, että hänellä on nyt neljä vanhempaa, jotka rakastavat ja kunnioittavat häntä. Hän ymmärtääkin sen myötä, että yksi epäonnistuminen voi johtaa hienoihin asioihin.

En näe sinua minun tuuraajaanani. Olet hänen äitinsä myös aina. Hän soittaa sinulle innoissaan ollessaan luonani ja se tekee minut iloiseksi. Tunnen ylpeyttä, kun kiedot kätesi kaulaani ja halaamme aidosti ja rakastavasti nähdessämme.

Ymmärrän, miltä näyttää, jos äiti ei pysty hyväksymään uutta äitipuolta elämäänsä. Olenkin kiitollinen, että pystymme nousemaan sen kaiken yläpuolelle ja tehdä parhaamme tyttärellemme. Kiitos, että olet tarpeeksi kypsä ja kunnioittava toimimaan vanhempana kanssani.

Lupaan aina kunnioittaa panostasi tyttäremme eteen. Lupaan, etten yritä pienentää asemaasi hänen elämässään. Lupaan, että hän osaa olla kiitollinen kahdesta vahvasta ja rohkeasta naisesta hänen elämässään.

Sinä kallisarvoinen nainen, olet kaunis ja harvinainen.
Siunausta ja rakastan sinua."

Lähde: Women With Word

Kilpailut

Uusimmat