Nainen sanoo mielipiteensä, tyttö empii - testaa, oletko tyttö vai tosinainen

27.05.2015 08:15 - Rea Tallgren

Naisten ja tyttöjen ero on selkeä: naiset eivät pelkää muiden mielipiteitä ja lisäksi he tietävät, kuka on maailman tärkein ihminen heille on: he itse.

On olemassa monia sellaisia seikkoja, jotka erottavat naiset ja tytöt toisistaan. Kyseessä on käyttäytymiseen liittyviä tekijöitä, eli niitä, joista tietää, että nainen on jo itsenäinen ja uskaltaa seistä itsensä ja sanojensa takana.

Suomensimme piirteet alle. Testaa, kuinka monta niistä sopii sinuun ja selvitä, oletko tyttö vai tosinainen.

1. Uskallat sanoa mielipiteesi.

Vaikka sinulla olisi vastassa joku sinua vanhempi tai pätevämpi, osaat ja uskallat ilmaista oman kantasi, jos koet sen tarpeelliseksi. Ikä ja kokemus ei takaa kaikkea - fiksu ihminen on valmis ottamaan myös muiden mielipiteet huomioon ja sinä tiedät tämän, kun argumentoit itsesi ja kantasi selkeästi.

2. Pystyt sanomaan ei.

Et pelkää ihmisten hylkäävän sinua, jos et aina tahdo, suostu, viitsi tai jaksa. Tosiystävät seisovat rinnallasi, vaikka et aina lähtisi juhlimaan, shoppailemaan tai ihan vaikka vaan näkemään heitä.

3. Uskallat sanoa, kun sinua suututtaa.

Nuorempana haluamme monesti miellyttää kaikkia ja omia tunteita ei välttämättä uskalla näyttää, kuten haluaisi. Kun olet jo nainen, et pelkää kertoa, kun sinua on loukattu tai sinä olet pahoittanut mielesi. Tämä liittyy välillisesti myös kohtaan yksi: sinua ei pelota muiden arvostelu, koska tiedät, että sinulla on oikeus tunteisiisi.

4. Osaat vaatia hyvää seksiä

Seksi ei tosinaisen mielestä pääty siihen, kun kumppani saa orgasmin, vaan siihen, että molemmat ovat tyytyväisiä. Uskallat ohjata kumppaniasi toimimaan niin, että sinusta tuntuu hyvältä - ja uskallat myös sanoa, jos sinua ei huvita harrastaa seksiä tai tehdä jotain sellaista, joka ei sinusta tunnu hyvältä.

5. Pyydät anteeksi.

Anteeksipyytäminen on kenties yksi ihmisyyden vaikeimmista tehtävistä. Anteeksi pyytäessä ihminen myöntää olleensa väärässä tai toimineensa väärin. Se ei ole helppoa, mutta aikuinen pystyy siihen ilman ivaa tai kyynisyyttä.

6. Annat anteeksi.

Olet jo oppinut, että katkeruus ei kaunista. Jos suinkun mahdollista, annat anteeksi sinua vastaan tehdyt virheet. Olet myös oppinut sen, että jokainen tekee virheitä - pahojakin. Sinä siis tiedät myös sen, miten hyvältä tuntuu, kun saa itse anteeksi.

7. Et pelaa pelejä.

Osaat arvostaa muiden tunteita ja omiasi. Et mieti, kauanko pitää odottaa ennen kuin vastaa mielenkiintoisen ihmisen tekstiviestiin. Et esitä olevasi muuta kuin mitä oikeasti olet, sillä tiedät, että niille ihmisille, joilla on merkitystä, kelpaat juuri sellaisena kuin olet.

8. Osaat kehua.

Muiden kehuminen ei ole sinulta pois. Jos joku ystävistäsi menestyy, onnittelet häntä vilpittömästi, vaikka olisit myös kateellinen. saatat myös sanoa ääneen sen, että kadehdit häntä, mutta olet silti onnellinen hänen puolestaan. Et pelkää olla rehellinen. Töissä annat hyvää palautetta ja tiedät, ettei muiden mollaaminen nostata sinua yhtään korkeammalle.

9. Tiedät haaveesi.

Tiedät, mitä haluat ja tavoittelet sitä aktiivisesti. Jos tapaat kumppanin, joka ei halua samoja asioita, et myöntele, vaan tiedät, että sinun unelmasi ovat vähintäänkin yhtä tärkeitä. Et ole enää valmis tinkimään siitä, mitä haluat, samalla tavalla kuin nuorempana.

10. Osaat rakastaa.

Minä rakastan sinua -lausetta ei tarvitse kakoa kurkusta enää kymmeniä minuutteja, kun on aikuinen. Jokainen hetki on arvokas, ja tärkeälle ihmiselle kannattaa sanoa, mitä ajattelee ennen kuin se on liian myöhäistä. Oli kyse sitten perheestä, kumppanista tai ystävästä, haluat heidän tietävän, kuinka tärkeitä he sinulle ovat, etkä pelkää sanoa sitä. Tiedät myös, ettei rakastaminen ole kilpailu: vaikka menettäisit kumppanisi, osaat silti arvostaa sitä, että sait rakastaa häntä.

11. Ja rakastat myös itseäsi.

Tämä on kenties kohdista tärkein. Jos arvostat ja rakastat itseäsi, osaat kohdella itseäsi hyvin. Uskallat sanoa mielipiteesi kun se on sinulle tärkeää, uskallat sanoa ei, kun siitä tulee sinulle parempi mieli ja uskallat olla oma itsesi. Vartalosi ei välttämättä ole täydellinen, mutta se on sinun ja sinun mielipiteesi on tärkein. Kun katsot peiliin tai mietit elämääsi tiedät, että aiot yrittää kohdella itseäsi niin hyvin kuin mahdollista - muiden mielipiteistä viis. Sillä niin tekee tosinainen.

Lue myös: Asiat, joita naiset tekevät miesten tietämättä


Kilpailut

Uusimmat