Naiset huomio: Näin miehet huijaavat pelkällä hymyllä

10.10.2012 15:45 - Eeva Rajala

Hymyileminenhän on harmittomin asia maailmassa. Tuoreen tutkimuksen mukaan näin ei kuitenkaan ole. 

Personality and Social Psychology Bulletin -lehden julkaiseman tutkimuksen mukaan miehen hymy voi itse asiassa tehdä naisesta alistuvamman. Sarjassa tutkimuksia tutkijat arvioivat miehen hymyn vaikutusta naisen kehonkieleen ja naisen käsitykseen kyseisestä miehestä.

Naiset olivat taipuvaisia ja alistuvampia pitämään dominoivassa roolissa olevasta miehestä, jos mies hymyili, vaikka mies olisi sen jälkeen avoimesti heittänyt seksistisen kommentin naisesta. Naiset kohensivat myös omaa asentoaan yleisimmin silloin, jos heitä puhutteli hymyilevä mies.

- Näyttää siltä, että seksistiset heitot voivat itse asiassa kasvattaa naisen alistuvuutta miestä kohtaan, jos mies samaan aikaan hymyilee, tutkijat kommentoivat.

Kehonkielen asiantuntija Patti Wood ymmärtää mistä on kyse. Hänen mukaansa näin tapahtuu, sillä naiset ovat miehiä alttiimpia luottamaan ihmisten kehonkieleen kohtaamistilanteissa.

- Vaikka olisikin ristiriita siinä, mitä sanotaan ja siinä, miten henkilöt käyttäytyvät, naiset katsovat silti henkilön kehonkieltä. Jos he näkevät hymy, heidän kanssakäymisensä on ystävällisempää, Wood selventää.

Tämä on tutkijoiden mukaan kinkkinen juttu, ja tulos paljastaa, miten taitavasti seksistiset kommentit voivat tunkeutua tavalliseen keskustelutilanteeseen. Woodin mukaan erityisesti työpaikoilla skenaario on yleinen, sillä naisten täytyy pitää puoliaan, mutta olla samalla ammattimaisia.

Lähde: Prevention

Kilpailut

Uusimmat