Naiset ja miehet käyttäytyvät erilailla eroamisen jälkeen - arvaatko, miten miehet reagoivat?

06.08.2015 21:45 - Senni Loikala

Parisuhteen päätyttyä naiset ovat usein vihaisia, ahdistuneita ja peloissaan, mutta miesten kohdalla uusi elämäntilanne näkyy toisenlaisina asioina.

Naisilla ja miehillä ovat erilaiset tavat käsitellä parisuhteen päättymistä, väittää tuore amerikkalainen tutkimus. Sen mukaan leidit antavat yleensä tunteilleen vallan eroamisen jälkeen, kun taas miekkoset yrittävät jatkaa romahtamatta. Jälkimmäinen lisää kuitenkin riskiä siihen, että ihminen katkeroituu. 

Naiset myös turvautuvat miehiä enemmän sosiaaliseen verkostoonsa. He hakevat tukea ystäviltä ja perheeltä, mikä usein auttaakin pääsemään yli entisestä heilasta. Miehillä puolestaan ylipääseminen vie huomattavasti enemmän aikaa ja monesti se tapahtuu vasta uuden rakkauden ilmaantuessa elämään. 

Naiset menevät paniikkiin, miehet kadottavat fokuksen

Naiset sortuvat miehiä todennäköisemmin lohturuokaan eron jälkeen, minkä seurauksena he yleensä myös lihovat miehiä enemmän. Tunnerintamalla leidit myös tuntevat miehiä yleisemmin vihaa, pelkoa, paniikkia ja ahdistusta. Miehillä uusi elämäntilanne näkyy usein fokuksen menettämisenä ja masentuneisuutena. 

Kiinnostavaa on, että naiset kokevat ylipääseminen selvästi ja kirkkaasti, kun taas miehillä puhdistuminen menneistä on pitkä ja häilyväinen prosessi. 

Tutkimukseen osallistui noin 5700 ihmistä lähes sadasta eri maasta. Heitä pyydettiin arvioimaan eroamisen aiheuttamaa tuskaa erilaisilla mittareilla.

Lue myös: Missä vaiheessa uudelle ihastukselle kannattaa antaa seksiä? Deittivalmentaja vastaa

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat