Naisvartaloiden vetovoima testattiin - tulos muuttaa aiemmat uskomukset

30.08.2015 10:15 - Eeva Rajala

Tuore tutkimustulos on täysin ristiriidassa aiempien teorioiden kanssa. Nyt miehet haluavatkin laihan naisen, koska hoikkuus kielii nuoruudesta.

Tuoreen tutkimuksen mukaan miehet tuntevat vetoa eniten hoikempiin naisiin. Aberdeenin yliopiston tiedemiehet kertovat, että tähän syynä on niin sanottu evolutiivinen kelvollisuus. Miehet yhdistävät laihan vartalon terveyteen, nuoruuteen ja hedelmällisyyteen.

Tutkimusta tekemässä ollut professori John Speakman kertoo Daily Mail -lehdelle, että evolutiivisesti ajateltuna kunto ja kelvollisuus syntyvät kahdesta asiasta: elossa selviytymisestä ja mahdollisuudesta lisääntyä.

- Halusimme tutkia sitä, kun henkilö katsoo toista ja ajattelee toisen olevan fyysisesti puoleensavetävä. Teemmekö tuon arvion evolutiivisen ymmärryksemme perusteella, eli mikä on henkilön potentiaalinen mahdollisuus selviytyä ja lisääntyä?, Speakman kertoo.

Laihimmat naiset viehättävimpiä

Tiedemiehet tekivät matemaattisen mallin, missä otettiin huomioon liikalihavuus, eliniänodote ja hedelmällisyys. Mallissa oletettiin, että ihmiset pitäisivät fyysisesti viehättävimpänä naista, jonka painoindeksi on 24 - 24.8. Tämä menee yleisessä painoindeksikaavassa lievän ylipainon luokkaan.

Tutkijat testasivat tätä oletusmallia yli 1 300 ihmisellä 10 eri maassa. Ihmisille näytettiin 21 kuvaa naisista erikokoisina, ja ihmisiä pyydettiin laittamaan naiset viehättävyysjärjestykseen.

Jokaisessa maassa naiset ja miehet arvioivat fyysisen viehättävyyden samalla tavalla. Kuvien laihimmat naiset, joiden painoindeksi oli noin 19, arvioitiin viehättävimmiksi. Mitä enemmän lihavuus lisääntyi kuvissa, sitä vähemmän kuvien naisia pidettiin viehättävinä.

Aiempi teoria romukoppaan?

Tutkimuksessa myös selvisi, että lihavampia naisia pidettiin vanhempina kuin laihempia. Optimaalinen painoindeksi on tutkimuksen mukaan 17 - 20, mikä on yleisellä painoindeksitaulukolla katsottuna normaalia alhaisemman painon ja normaalin painon välillä. Tällainen painoindeksi on esimerkiksi Angelina Joliella tai Gisele Bundchenilla.

Kyseinen tutkimustulos on ristiriidassa aiempien teorioiden kanssa, joiden mukaan miehet tuntisivat enemmän vetoa pulleampaan vartalotyyppiin, sillä sitä on pidetty merkkinä hyvästä mahdollisuudesta selviytyä. Nyt onkin niin, että laihuus yhdistetään nuoruuteen ja sitä kautta terveyteen, hedelmällisyyteen ja selviytymiseen.

Tutkijat haluavat seuraavaksi selvittää, minkäkokoinen mies on naisten mielestä viehättävin.


Lue myös: Täydellistä vartaloa ei ole olemassa - 10 hyvää syytä rakastaa kehoasi

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat