Näitä et tiennyt! 8 asiaa, jotka tapahtuvat kun rakastut!

11.10.2012 17:15 - Karoliina Kotala

Kaikki, jotka ovat rakastuneet muistavat perhoset vatsassa, takeltelevat sanat ihastuksen edessä ja haaveilun. Harva kuitenkin tietää mitä kaikkea outoja ilmiöitä rakastuminen ihmisessä todella aiheuttaa.

1. Stressittömyys.
Suutelu vähentää stresihormoneja, joten rakastuneen kannattaa nauttia mahdollisimman paljon intiimejä hetkiä ihastuksensa kanssa.

2. Huumaantuneet aivot.
Tutkimusten mukaan rakastuneen ihmisen aivot toimivat kuten huumeiden käyttäjällä. Rakastuminen vapauttaa kemikaaleja, joita vapautuu myös huumeita käyttäessä.

3. Juoruilu.
Rakastuneen aivot päättävät 20 minuutissa onko ihastus luottamuksen arvoinen, ja jakavat intiimeimmätkin asiat.

4. Väristykset.
Rakastuminen aiheuttaa samanlaisia väristyksiä, kuin vaikkapa erityisen koskettavan kappaleen kuuleminen tai uskomaton maisema.

5. Muut miehet unohtuvat.
Kun rakastut, unohdat muut miehet joihin saatoit aiemmin tuntea vetoa. Tutkijat uskovat ilmiön johtuvan evoluutiosta; aikojen alussa uroksen ja naaraan tuli pysyä yhdessä ainakin lapsen siittämiseen asti.

6. Mukava luonne.
Rakastuneen aivot pumppaavat elimistön täyteen niin sanottua rakkaushuume-hormonia, joka tekee ystävällisemmäksi ja sosiaalisemmaksi.

7. Pääkivut jäävät.
Rakastunut ei tarvitse särkylääkkeitä, sillä vapautuvat hormonit vähentävät taipumusta pääkipuun.

8. Silmät paljastavat.
Rakastuneen pupillit laajenevat tämän katsoessa ihastuksensa kohdetta. Tutkimukset ovat myös osoittaneet, että ihmisiä, joilla on suuret pupillit pidetään viehättävämpinä kuin muita.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat