"Ole vuosi sinkkuna eron jälkeen" - asiantuntijat summaavat parhaat parisuhdevinkkinsä

27.11.2014 11:15 - Susanna Karttunen

Alan ammattilaiset paljastavat viisaimmat neuvonsa rakkauteen.

Parisuhdeongelmiin on tarjolla monenlaista vinkkiä. Shape-lehden haastattelemat asiantuntijat kertoivat heidän mielestään sen kaikkein tärkeimmän neuvon rakkauselämään.

1. Anna itsellesi aikaa olla sinkkuna

Ihmisiä erotilanteissa auttavat parisuhdeneuvojat Nicole Baras Feuer sekä Francine Baras suosittelevat asiakkailleen, että he eivät ryhdy uuteen vakavaan suhteeseen vuoteen eron jälkeen. Tämä aika tulisi käyttää itsensä tutkiskeluun ja antaa aikaa haavojen paranemiseen.

2. Harkitse terapiaa kun asiat ovat hyvin

Parisuhdeterapeutti Talia Wager kertoo hienosta uudesta Yhdysvalloissa aluillaan olevasta trendistä, jossa parit tulevat terapiaan ennen naimisiin menoa. Se on hyvä tapa aloittaa yhteinen elämä terveeltä pohjalta ja muistuttaa, että ammattilaisen kanssa kannattaisi kenties jutella jo silloinkin, kun asiat ovat hyvin.

3. Pidä eksät menneisyydessä

Avioerokirjan kirjoittanut parisuhdeneuvoja Karen Finn sanoo, että entisistä heiloista ei kannata jutella liikaa uudessa suhteessa. Älä siis tuo vanhoja suhteitasi uuteen suhteeseesi, oli se sitten maininta hänen upeista taidoistaan makuuhuoneessa tai taipumuksesta pettämiseen.

4. Puhu silloinkin, kun se on vaikeaa

Parisuhde-ekspertti Rachel Sussman muistuttaa, että oman kumppanin kanssa tulisi aina pystyä puhumaan huolistaan. Kun siitä tulee tapa, on helpompi käsitellä myös suurempia suhteen ongelmia.

Kokosimme aiempaan artikkeliimme kymmenen yleisintä ongelmaa ja ratkaisua parisuhteessa. Lue ne täältä.

Lähde: Shape

Kilpailut

Uusimmat