Oletko parisuhteessa mököttäjä? Ei kannattaisi

20.08.2014 10:55 - Reija Saarinen

Riidan jälkeisellä mököttämisellä voi olla melkoisen ikäviä tuloksia.  

Riidan jälkeinen mököttäminen on monille tuttua. Se on helppo keino lopettaa riita, mutta ikävä kyllä tulokset voivat olla suunnattoman vahingollisia.

Tutkijoiden mukaan hiljaista tappelelua on se, kun toinen kritisoi ja vaatii selityksiä, kun toinen taas on hyvinkin passiivinen ja puolustuskannalla oleva. Tekemällä suuremman tutkimuksen asiasta vuosien 1987-2011 aikana tutkijat selvittivät sen, mitä moisesta käytöksesta seuraa pitkällä aikavälillä.

Tulokset ovat suunnattoman negatiivisia. Tutkijoiden mukaan hiljainen riitely eli mököttäminen on suunnattoman suosittua ja usein se myös liitettiin psyykkisiin ja fyysisiin ongelmiin. Hiljaiseen riitelyyn liittyi myös korkeampi kortisolitaso, masennus sekä avioero.

Tulosten perusteella on selvää, että kyseistä mallia tulisi vältää. Parhainta olisi riidellä reilusti. Erään tutkimuksen mukaan kannattaakin aina tarkastella tilanteita ulkopuolisen näkökulmasta, jolloin riidat voi selvittää ehkä hieman helpommin.

Aiemmin olemme uutisoineet keinosta, jolla voi helposti pelastaa parisuhteen pahimmaltakin riidalta. Tuon kikan voit katsoa täältä.

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat