Kuva: Fotolia

Oletko pomosi seurassa joskus myös vapaa-ajallasi? Lue asiantuntijoiden neuvot

06.06.2016 23:15 - Emmi Moilanen

Tilanne voi olla hämmentävä, kun esimies pyytää sinut seuralaisekseen edustusillalliselle tai jopa työajan ulkopuoliseen harrastukseen.

Joskus työn ja vapaa-ajan erottaminen on vaikeaa. Vielä vaikeammaksi se tulee silloin, kun pomo pyytää sinua seuralaisekseen tärkeään työtapahtumaan – tai jopa mukaan jumppatunnille kanssaan. Ajan viettäminen yhdessä toimiston seinien ulkopuolella voi tuntua suoranaisesti kauhistuttavalta ja pohdit, miten ihmeessä selviät siitä kunnialla. Glamour listasi asiantuntijoiden vinkit, joiden avulla vietät aikaa pomosi kanssa sujuvasti ja ilman ongelmia myös työpaikan ulkopuolella.

Vinkki 1: Älä humallu

Vaikka pomosi on kutsunut sinut seuralaisekseen, se ei tarkoita rajatonta viininmaistelua firman laskuun. Ura-asiantuntija Jill Jacinto suosittelee asettamaan työhön liittyvissä tapahtumissa kahden drinkin juomarajan. Määrä voi olla jopa pienempi, jos sinulla on huono alkoholin sietokyky.

- Pidä hauskaa, mutta vahdi juomisesi määrää ja syö aina ennen työtilaisuutta. Pienet naposteltavat ja alkoholi eivät sovi yhteen, hän jatkaa.

Vinkki 2: Pomo ei ole paras ystäväsi

Oletettavasti käyttäydyt eri tavalla äitisi seurassa kuin viettäessäsi aikaa parhaan ystäväsi kanssa. Sama periaate pätee, kun tapaatte pomosi kanssa työajan ulkopuolella.

- Kun pidät mielessäsi, kenen kanssa olet, ajaudut epätodennäköisemmin epäsopivaan keskusteluun tai käyttäytymiseen, ohjeistaa life coach Stacia Pierce.

- Muista olla ystävällinen, mutta älä kohtele häntä kuin parasta ystävääsi, hän jatkaa.

Vinkki 3: Käyttäydy kuin työajalla

...vaikka olisitkin jo varsinaisen työaikasi ulkopuolella. Ammattimainen käytös on hyvä muistaa, vaikka ei olisikaan toimistolla.

- Jos menet työhön liittyvään tapahtumaan tai jopa yksityiselle illalliselle pomosi kotiin, ei työpäiväsi todellisuudessa ole vielä ohi, Jancito toteaa.

Vinkki 4: Näytä persoonaasi

Voit keskustella muustakin, kuin viimeisimmän työprojektisi etenemisestä.

- Jätä työt töihin. Tämä on mahdollisuutesi näyttää, että sinulla on kiinnostava ja jännittävä elämä myös toimiston ulkopuolella, Pierce ohjeistaa.

Ihan kaikesta pomon kanssa ei kuitenkaan kannata alkaa vaihtaa kiivaita mielipiteitä.

- Uskontoa ja politiikkaa kannattaa kuitenkin vältellä, vaikka ne olisivatkin pinnalla. Pysy mieluummin etäällä näistä, äläkä anna niiden mennä liikaa tunteisiisi, sanoo Pierce.

Vinkki 5: Älä puhu selän takana

Työkavereista pahan puhumista tulisi välttää aina - etenkin pomosi kuullen. Valittaminen viereisellä työpisteellä istuvan inhottavasta ja haisevasta tavasta syödä tonnikalaa työpöytänsä ääressä, voi saada pomosi ajattelemaan, että ehkä et sittenkään ole niin tiimipelaaja, kuin olet hänelle väittänyt. Lojaalisuus ja luottamus ovat piirteitä, joita pomot arvostavat.

- Etkä voi koskaan tietää, millainen suhde hänellä on ihmiseen, josta puhut selän takana, Jacinto sanoo.

Vinkki 6: Tutustu pöytäetikettiin

Voi olla itsestään selvää, ettei kyynärpäitä pidetä ruokapöydällä hienon työillallisen aikana, mutta tiedätkö mihin haarukkaan tarttua ensimmäisenä? Kun kyse on työhön liittyvästä tapahtumasta, onkin viisasta tarkistaa oikeanlaiset pöytätavat välttyäksesi itsesi, ja samalla myös pomosi, nolaamiselta.

- Jos olet epävarma, miten käyttäytyä, katso mallia toisilta illallispöydässä istuvilta, Pierce ohjeistaa.

Vinkki 7: Älä liioittele

Vaikka jakaisitte kiinnostuksen kohteet samoista televisio-ohjelmista tai pitsan tekemisestä jääkaapista löytyvien jämäruokien avulla, pidä mielessä, että pomosi ei voi koskaan todella olla paras ystäväsi.

- Hänestä ei pitäisi tulla parasta ystävääsi, vaan hän on aina ensisijaisesti pomosi. Pitäydy rajoissa, Jacinto sanoo.

Lähde: Glamour

Lue myös: Molemmalle sukupuolelle ominaisia käytösmalleja tutkittiin - naiset, tunnistatteko itsenne?

Kilpailut

Uusimmat