Omista intohimoista yhteisiä

14.10.2012 16:35 - Mikko Räsänen

Voicen uutispäällikkö Mikko Räsänen todistaa, että joskus miehetkin voivat miettiä parisuhdeasioita.

"Tuosta olisi voitu jutella etukäteen!"

Miehen ei tarvitse kuulla puolisoltaan muuta tietääkseen, että nyt tuli mokattua. Minä kuulin nuo viisi sanaa pari vuotta sitten, kun soitin vaimolleni ja yllätin hänet kertomalla, että olen ostanut moottoriveneen.

Äänensävystä tulkitsin, että linjan toisessa päässä ei olisi pahastuttu, vaikka rahat olisi säästetty suurempaan asuntoon tai käytetty autoon, mitä meillä ei tuolloin ollut. Venehankinnan pisteitä ei ainakaan nostanut se, että paatti ei ollut mikään nautiskeluun tarkoitettu huvijahti, vaan metallinen avovene, jonka hankin uistelukäyttöön.

Otin tavoitteekseni paikata virheeni ja saada myös vaimoni innostumaan veneestä. Tärkeintä tuossa oli oikean ensivaikutelman luominen. Rakensin veneen keulaan löhöilypaikan aurinkotuolien pehmusteista. Kyytiin kylmälaukku täynnä evästä, pino tuoreita naistenlehtiä ja pullo aurinkovoidetta, ja vene oli valmis vaimolle esiteltäväksi.

Vaikutus oli toivottu. Minä kalastin ja siippa nautti kesäpäivästä ulapalla, missä mikään ei häirinnyt ruskettumista. Saatuani vieheet veteen, ei minullakaan ollut muuta tekemistä kuin ohjailla venettä ja keskustella vaimoni kanssa.

Vaimo huomasi, että veneily tarjosikin tuntikausiksi yhteistä laatuaikaa, ja innostui kalareissuista sekä veneestä. Sen jälkeen ostostani ei enää arvosteltu millään tavalla. Kalastus on intohimoni ja veneen myötä intohimosta tuli yhteinen, vaikkakin eri syistä.

Viime talvena ja keväänä rouva myönsi odottavansa kesää erityisesti yhteisien kalareissujen takia. Kesällä hän halusi jo oman virvelin, että voi naistenlehtien pläräämisen sijaan välillä osallistua kalastukseen.

Vaikka olen kalastanut lähes koko ikäni, olen nyt avoimesti myöntänyt, että nautin suosikkiharrastuksestani enemmän kuin koskaan, kun voin jakaa sen elämäni tärkeimmän ihmisen kanssa.

Sitä minä sen sijaan en ole kertonut, että haaveilen ensi keväänä käyttäväni lomasäästöni yhteisen matkan sijaan siihen, että hankin veneeseen uuden nelitahtimoottorin. Nyt pitäisi enää keksiä, miten saan vaimon rakastumaan myös siihen? Hyviä vinkkejä otetaan vastaan.

Mikko Räsänen on The Voicen uutispäällikkö

Kilpailut

Uusimmat