Kuva: Fotolia

Onko kumppanisi pettänyt sinua? Asiantuntija kertoo, milloin suhteeseen kannattaa jäädä

07.04.2016 12:15 - Pauliina Jokinen

Parisuhdeasiantuntija kertoo, milloin suhteen jatkamista kannattaa harkita.

Parisuhde voi joutua monella tapaa koetukselle vuosien aikana. Yksi suhteen perustuksia huojuttavista asioista, on pettäminen. Petetyksi tullut joutuu aina miettimään, miten suhde voi jatkua, kun luottamus on kokenut pahan kolauksen.

Parisuhdeasiantuntija Tracey Coxin mukaan suhdetta ja tilannetta kannattaa aina pohtia monelta kantilta. Suhteen päättäminen ei aina ole välttämätöntä, Cox muistuttaa.

Jotta suhteen jatkamista kannattaisi edes harkita, kannattaa miettiä ainakin alla olevia seikkoja:

Ensimmäinen kerta

Coxin mukaan paras tapa ennakoida tulevaa käytöstä, on miettiä aiempaa käytöstä. Jos olette olleet vuosia yhdessä ja tiedät kyseessä olleen ensimmäinen kerta, kannattaa miettiä kahdesti, kannattaako suhteesta lähteä.

Asiantuntijan mukaan myös ajankohdalla on merkitystä: Jos suhde on kestänyt vasta vähän aikaa, voi luottamuksen palauttaminen olla vaikeaa.

Ymmärrät, miksi asiat tapahtuivat

Oliko suhteessanne vaikeaa? Kävikö kumppanisi läpi jotakin vaikeaa elämänvaihetta? Olisitko itse voinut ajautua samassa tilanteessa samanlaiseen tekoon?

Coxin mukaan pettäminen ei ole koskaan oikeutettua, mutta tilanteen ymmärtäminen voi auttaa hyväksymään asian.

Aavistit, ettei kaikki ole hyvin

Coxin mukaan ihminen on usein anteeksiantavaisempi, jos hän on etukäteen aavistanut jonkin olevan pielessä. Mitä varmemmin kuvittelet osaavasi huomioida epäilyttävät merkit, jos niitä ilmenee uudestaan, sitä todennäköisemmin olet valmis jatkamaan suhdetta. Jos kaikki tuli kuitenkin yllätyksenä, on luottamus kokenut äärimmäisen kolauksen.

Käytös oli poikkeuksellista

Jos edelleen ajattelet puolisosi olevan mukava ja hyvä ihminen, joka on tehnyt suuren virheen, on suhteellanne selviytymismahdollisuudet.

Perheesi tukee päätöstäsi

Jos lähipiirinne yrittää ymmärtää tilannetta ja tukea teitä vaikeana aikana, auttaa se selviämään.

Kumppanisi on aidosti pahoillaan

Hän ymmärtää tekemänsä virheen ja hän on aidosti pahoillaan. Coxin mukaan nämä piirteet ovat olennaisia, mikäli suhteen jatkamista edes kannattaa harkita.

Hän on valmis ottamaan apua vastaan

Cox suosittelee pariskunnan hakevan apua selvittääkseen tilannetta. Ulkopuolisen apu voi auttaa selviytymisessä.

Lue myös: Millainen on naisten mielestä unelmien miesvartalo? Tutkimus selvitti

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat