Onko kumppanisi potentiaalinen pettäjä? Selvitä, millaisesta kodista hän tulee

28.08.2015 16:00 - Senni Loikala

Tutkijat saivat selville, että lapsuudenkodin kokemuksilla voi olla huomattava vaikutus myöhempiin parisuhteisiin.

Vanhempien pettäminen lisää selvästi todennäköisyyttä siihen, että lapsi tulee olemaan uskoton myöhemmin parisuhteissaan. Näin väittää tuore, yhdysvaltalainen Texas Tech yliopiston sekä Nevadan yliopiston tekemä tutkimus, johon otti osaa noin 300 opiskelijaa.

Osallistujilta kysyttiin, olivatko he ikinä pettäneet kumppaniaan. 30 prosenttia opiskelijoista myönsi olleensa uskoton. 33 prosenttia kaikista vastaajista kertoi, että omien vanhempien parisuhteessa oli ilmennyt pettämistä.

Vanhempien pettäminen vaikuttaa

Kiinnostavaa on, että kumppaniaan pettäneistä ihmisistä 44 prosenttia oli tietoisia, että heidän omat vanhempansa olivat olleet uskottomia toisilleen. Sen sijaan heillä, jotka olivat pysyneet uskollisina rakastetuilleen, sama luku oli 22 prosenttia.

Näin ollen ihmiset, joiden omat vanhemmat olivat pettäneet, tekivät itse samoin puolet suuremmalla todennäköisyydellä kuin muut.

Selvää syytä, miksi vanhempien uskottomuus saattaa lisätä todennäköisyyttä myös omalle vastaavalle käytökselle, ei ole tiedossa. Veikkausten mukaan epätasapainoinen kotitausta voi aiheuttaa ongelmia tulevissa parisuhteissa. Toisaalta myös vanhempien pettäminen voi vaikuttaa lapsen käsitykseen sitoutumisesta. 

Siitä huolimatta pettämisensä myöntäneet ihmiset eivät pitäneet uskottomuutta hyväksyttävänä.

Lue myös: "Pettäminen oli elämäni paras päätös" - raadollisen rehellinen kirjoitus pysäyttää

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat