Onko mielenterveytesi koetuksella ja olet sinkku? 4 vinkkiä deittimarkkinoille

22.01.2015 19:45 - Senni Loikala

Ahdistuneisuushäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko, kaksisuuntainen mielialahäiriö, kuten monet muutkin mielenterveysongelmat saattavat monesti vaikeuttaa sopivan kumppanin löytämistä rinnalleen. Niin sen ei tarvitse olla.

Ennakoi deittailun varjopuolet

Treffailu saattaa ajaa tilanteeseen, jossa omat selviytymiskeinot joutuvat koetukselle. Kun suhteessa tulee mutkia matkaan, voi pienetkin koettelemukset kasvaa yllättävän suuriksi ainakin omassa mielessä.

Jokaiseen ihmissuhteeseen kuuluu omat haasteensa, mutta joskus niihin voi olla hyvä varautua etukäteen terapeutin kanssa. Miettikää yhdessä, miten mahdollisia ongelmia voi työstää etukäteen. On tärkeää, että sinulla on selviytymisen keinot olemassa jo ennen parisuhdetta.

Diagnoosi ei määrittele sinua ihmisenä

Olipa sinulla ahdistuneisuushäiriö, kaksisuuntainen mielialahäiriö tai jokin muu mielenterveydellinen ongelma, kannattaa deittimarkkinoille suunnatessa muistaa, ettei diagnoosi määrittele sinua ihmisenä.

Mielenterveysongelmaa ei kannata ikinä hävetä; samalla tavalla kuin omasta taustastaan, ammatistaan tai kodistaan ei kuulu tuntea häpeää. On hyvä muistaa, ettei ihmisten tarvitse olla toistensa kopioita kyetäkseen olemaan empaattisia tai antaakseen tukea. 

Sinkkuna ei kannata koskaan laskea standardejaan mielenterveysvaikeuksien takia. Sen sijaan on hyvä arvostaa ihmisiä, ketkä tulevat toimeen kaikkien ominaisuuksiesi kanssa, keiden seurassa sinulla on hyvä olla ja ketkä auttavat sinua kasvamaan ihmisenä.

Älä anna deittailun vaikuttaa lääkitykseesi

Kaikki tahtovat antaa itsestään parhaan mahdollisen kuvan, kun on treffeillä mukavan ihmisen kanssa. Kun lääkityksesi on kunnossa ja noudatat terveydenhuollon ammattilaisten sinulle antamia neuvoja, olet todennäköisesti terveempi ja tasapainoisempi, kuin jos et tekisi niin. Se on paras lähtökohta sille, että tutustut toiseen pintaa syvemmältä.

Jos tahdot tehdä muutoksia lääkitykseesi tai hoitoosi, muista aina kääntyä ensin lääkäreiden puoleen. Monesti hyvinä kausina voi tuntua, että pärjäisi ilman lääkitystä tai hoitoa, mutta usein tuolloin ei silti ole kannattavaa tehdä suuria muutoksia.

Anna tukesi deittikumppanisi omille vaikeuksille

Usein kahden ihmisen intiimissä suhteessa jaetaan ja keskustellaan myös henkilökohtaisista, kimuranteista asioista. Vaikka sinun elämäsi vaikeimmista asioista voi liittyä mielenterveyteen, deittikumppanilla on aivan varmasti omat taakkansa. Hän saattaa tulla rikkinäisestä perheestä, hänellä voi olla vääristynyt kuva omasta kehostaan tai hänellä saattaa olla takanaan traumaattinen lapsuus.

Omat kokemuksesi ovat antaneet sinulle paremman ymmärryksen siitä, millaista on kohdata vaikeuksia ja haasteita. Tällöin pystyt myös tukemaan deittikumppaniasi kenties muita paremmin.

Seuraava artikkeli: Viettelyn jalo taito: 10 faktaa, joita hyödyntämällä viet ihastukseltasi jalat alta

Lähde: Psych Central

Kilpailut

Uusimmat