Kuva: Fotolia

Onko suhteenne luotu kestämään? Seikat, jotka ennustavat pitkää liittoa

10.10.2016 09:15 - Reija Saarinen

Tutkimuksen mukaan on olemassa kolme seikkaa, jotka ennustavat onnellista ja pitkää liittoa.

Jokainen tietää, että ei ole olemassa yhtä kaavaa onnelliselle ja kestävälle liitolle. Tutkijat ovat kuitenkin sitä mieltä, että on olemassa kolme asiaa, jotka edesauttavat ihmisiä solmimaan kestäviä suhteita.

1. Osaatte riidellä

Tutkijoiden mukaan riitoja on joka liitossa. Tärkeintä on se, miten ne ratkotaan. Tutkijat uskovatkin, että asiaan kannattaa palata muutaman tunnin jälkeen, eli sitten kun tunteet ovat tasaantuneet.

- Kannattaa odottaa kolme tai neljä tuntia, jotta kemikaalit tasaantuvat ja tunteet rauhoittuvat. Näin ollen asioiden selvittäminen on helpompaa, tutkija Max Blumberg kertoo.

Jos tuolloin pystytte sopimaan riitanne ilman suurempaa draamaa, on suhde hyvällä pohjalla.

2. Nautitte yhdessäolosta

Nautitteko siitä, että olette yhdessä tekemättä mitään? Jos vastasit kyllä, onnea. Tutkijoiden mukaan niin tv:n katselu kuin pelkkä sohvalla istuskelu kahdestaan auttaa luomaan onnellista suhdetta.

- Yksi todella hyvistä mittareista on se, että ihmiset osaavat olla yhdessä hiljaa ja tekemättä mitään.

3. Puhutte suhteestanne

Tutkijoiden mukaan on tärkeää, että parisuhteen tilasta puhutaan. Pariskuntien kannattaa siis istua alas pohtimaan omaan tulevaisuuttaan ainakin muutaman kuukauden välein. Blumbergin mukaan keskustelu kannattaa aloittaa suhteen hyvillä puolilla.

Tämän jälkeen voi pohtia yhdessä, onko olemassa jotain mitä suhteen eteen voidaan vielä tehdä? Mikä voisi olla vielä paremmin?

Jos keskustelu sujuu hyvässä yhteishengessä, on suhteella hyvät mahdollisuudet onnistua.

Lue myös: 8 asiaa, jotka tapahtuvat silloin, kun suhde on vakaalla pohjalla

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat