'Onks se pelkkä hoito?' - 6 tapaa deittailla seurustelematta

16.03.2013 12:15 - Rea Tallgren

Voicen uutistoimittaja Rea on city-sinkku ja oman aikansa Bridget Jones, jolle sattuu ja tapahtuu.

Kun tapaa uuden ihmisen ja alkaa viettää hänen kanssaan aikaa, tulee jossakin vaiheessa ajankohtaiseksi määritellä uuden suhteen tila. Vaikka itse ei haluaisi nimetä tapailua miksikään, vaativat sitä joko ystävät tai sukulaiset. 

- No onks se pelkkä hoito vai deitti? kysyi ystäväni erään ihastukseni laadusta. 

Termien kanssa täytyykin olla tarkkana: ne voivat loukata potentiaalista deittikumppania tai pahimmillaan säikäyttää hänet pois. Kaikkien muiden tapailua helpottaakseni päätin laatia listan siitä, mitä mikäkin termi tarkoittaa.

Valitse alla olevista termeistä sinulle sopivin - paitsi toki jos olet jo pitkässä ja onnellisessa ja autuaassa ja vaaleanpunaisessa parisuhteessa (ei - ei ole syytä aistia katkeruutta). 

6 tapaa treffailla seurustelematta 

Tapailukumppani 

Tapailunne on kasuaalia treffailua, jossa ei ole määritelty minkäänlaisia rajoja tai sääntöjä. Tapailunne on sillä asteella, että mitään fyysistä ei ole vielä tapahtunut, eikä tapailukumppani ole lähettänyt sinulle vielä minkäänlaisia hempeitä tai tuhmia viestejä. Kun tapaatte, sovitte menevänne kahville tai kävelylle.

Deitti

Deittailunne on kuin tapailua, mutta sillä erotuksella, että kyseessä todella ovat treffit, ja te molemmat myös tiedätte sen. Deitin kanssa mennään esimerkiksi drinkkibaariin tai leffaan. Deittikumppanisi ei hätkähdä, jos häntä suutelee treffien päätteeksi. 

Friend with benefits

On hieman sama asia kuin hoito, mutta tätä ihmistä voit yleensä kunnioittaa. Välität hänestä myös henkisellä tasolla. Pidä huoli siitä, että osaatte olla normaalisti yhdessä jatkossakin, vaikka pöllytätte myös toistenne lakanoita.

Varoituksen sanana mainittakoon, että todella harvoin seksiin sortuneet ystävät pystyvät jatkamaan ystävyyssuhdettaan normaalisti paneskelun päättyessä. Toisen löytäessä seurustelukumppanin, tilanne saattaa muuttua todella kiusalliseksi. Hyvällä tsägällä saatatte kuitenkin rakastua toisiinne, jolloin on vain hyvä, että tunnet kundin hyvin ja tiedät arvostavasi häntä ihmisenä. 

Hoito

Hoitoa hoidetaan silloin, kun siltä tuntuu. Hoito on henkilö, jolle voit soittaa humalassa baarista valomerkin aikaan, ja hän vastaa, jollei ole jo löytänyt yöseuraa muualta. Hoidon kanssa hommat pelittävät fyysisellä tasolla, vaikka kundi muuten olisikin täysi idiootti. Pidä huoli siitä, ettet sotke tunteita mukaan hoitojen kanssa säätämiseen, silloin olet pulassa.

Unikaveri

On henkilö, jonka seurassa sinulla on turvallinen ja hyvä olla, mutta joka ei herätä sinussa sen syvempiä seksuaalisia haluja. Usein unikaveriksi ajaudutaan muutaman epäonnistuneen seksikerran jälkeen. Unikaverit ovat usein läheisiä ja toisen vieressä nukkuminen on toki ihanaa. Kannattaa kuitenkin pitää huoli siitä, ettei toinen odota suhteelta enempää, mikäli se ei ole realistista molempien nukkujien mielestä. 

Tuttu / Tutun tuttu

Tuttu tai tutun tuttu on henkilö, joka on jäänyt mieleesi joidenkin tapaamisten kautta, mutta jota et tunne hyvin. Ota riski varsinkin jos kyseessä on tutun tuttu, ja kuulet hänestä pelkästään kehuja. Tuttu on hyvä vaihtoehto siinä mielessä, ettei hän kuulu läheisimpiin ystäviisi, joten riskinä ei ole tuhota arvokasta ystävyyttä. Tutussa on kuitenkin alunperinkin ollut mielestäsi jotain tutustumisen arvoista, joten hänen testaamisensa ei välttämättä ole ollenkaan huono ratkaisu. Pidä kuitenkin huoli siitä, että hän ei lavertele suhteestanne kaikille yhteisille tutuillenne. 

Kilpailut

Uusimmat