Onnellisen avioliiton peruspilarit: 5 tärkeää kohtaa

21.03.2014 13:45 - Heli Thoren

Onnellinen liitto on tekoja ja tunteita. Listasimme 5 tärkeää asiaa hyvän avioliiton kannalta.

Onnellinen avioliitto on kahden kauppa, jossa molemmat osapuolet ovat sitoutuneita tekmään parhaansa suhteen eteen. Muutamat asiat tulee pitää erityisen hyvin mielessä, kun haluaa tehdä avioliitostaan onnellisen:

1. Kunnioita puolisoasi

Toisen kunnioittaminen on hyvän parisuhteen perusta. Kunnioittaminen on erityisen tärkeää silloin, kun eletään pitkässä parisuhteessa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että molemmat toimivat suhteessa niin, että ansaitsevat toisen kunnioituksen.

2. Vaali toista

Puolisoa ei pidä pitää itsestään selvänä. Tästä on hyvin lyhyt matka siihen, että ihastuu herkästi toisiin, ei kunnioita toista ja käyttäytyy muutenkin toista kohtaan epäkunnioittavasti. Kun voit täydestä sydämestäsi ajatella, että olet onnekas, kun saat jakaa elämäsi niin upean ihmisen kanssa, parisuhde on vakaalla pohjalla.

3. Anna toisen kertoa lauseensa loppuun

Älä keskeytä rakastasi. Anna hänen kertoa mielipiteistään ja muista kuunnella. Meillä on vain kaksi korvaa ja yksi suu. Tämä on hyvä muistisääntö myös parisuhteessa: kuunteleminen on puhumista tärkeämpää. Kun suhteessa kumpikin osapuoli muistaa tämän, on tilanne hyvä.

4. Puhu hyvää kullastasi

Kardinaalivirhe on puhua pahaa puolisostasi muille. Tämä luo paitsi huonon ilmapiirin itse parisuhteeseen, se tuo kurjan olon myös kuulijalle. Jos rakkaasi loukkaa sinua, puhu lähimmille ystävillesi, mutta muista kunnioitus rakastasi kohtaan. Kunnioittava ja toista arvostava puoliso ei puhu pahaa rakkaastaan, vaan päinvastoin kehuu tätä muiden kuullen. Älä myöskään nolaa rakastasi muiden edessä.

5. Pidä hyvä henki yllä lasten edessä

Lasten edessä ei pidä riidellä - ainakaan kovin rajusti. Toki kinaaminen ja riitely kuuluvat suhteeseen kuin suhteeseen, mutta näiden tekemistä tulisi lasten edessä välttää. Lapset ahdistuvat riidoista herkästi, ja ne voivat myös vaikuttaa perheen dynamiikkaan suuremminkin. Jos kuitenkin päädyitte riitelemään lasten nähden, pitäkää huoli, että lapset näkevät myös sen, kun teette sovinnon.


Tiesitkö, että avioliitto lihottaa? Lue lisää täältä.

Lähde: Familyshare.com

Kilpailut

Uusimmat