Päättyikö parisuhde? Hiustyylin vaihtaminen on tehokas rituaali uuteen elämänvaiheeseen

24.07.2014 21:15 - Senni Loikala

Eron sattuessa monet panostavat aiempaa enemmän ulkonäköönsä. Perustelut uuteen hiustyyliin vakuuttavat.

Monet naiset hankkivat uuden hiustyylin eron jälkeen. Kyseessä uskotaan olevan vanha traditio, joka symboloi uuden alkua. Jotkut uskovat, että hiuksensa uudistanut nainen on hyväksynyt eron ja päättänyt jatkaa eteenpäin.

- Monista naisista tuntuu, että heidän ulkonäkönsä ja hiuksensa on asia, johon heillä on vielä täydellinen kontrolli, psykologi Seema Hingorrany pohtii.

Eron jälkeen parisuhteen tilalle on nimittäin vaikea enää tehdä mitään, mutta oman ulkonäkönsä kohentaminen tuntuu monista luonnostaan ajankohtaiselta tuolloin. Naiset puhkeavatkin miehiä useammin kukkaan parisuhteen päätyttyä.

Lisäksi monilla on voimakas tunneside hiuksiinsa. Sen saattaa ymmärtää vasta kampaajan penkillä, kun hiukset tipahtelevat leikatessa syliin ja lattialle. Hiusten leikkaus voikin olla eräänlainen rituaali siirtyessä aiempaa itsenäisempään elämään. Se voi antaa tunteen vapaudesta.

- Toimenpiteellä itsellään ei ole paljon tekemistä itse hiusten kanssa, se kuuluu enemmänkin puolustusmekanismeihin, kun rohkaiset sydäntäsi ja mieltäsi näkemään uusia asioita, psykologi Padma Rewari sanoo.

Rewarin mukaan kyseessä on samanlainen uuteen elämänvaiheeseen siirtymisen rituaali kuin joillakin esimerkiksi toiselle paikkakunnalle muuttaminen tai matkalle lähteminen.

- Se on kuin huuto maailmalle, että sinä olet oma, itsenäinen ihminen, hiusasiantuntija Rhea Soans kiteyttää.

Lue myös: 10 merkkiä siitä, että on aika lopettaa parisuhde

Lähde: The Times of India

Kilpailut

Uusimmat