Pariskunnat nukkuvat eri sängyissä - ilmiön yleisyys yllättää

14.07.2013 21:15 - Laura Sulkava

Eri sängyissä nukkumisen yleisyys on yllättänyt jopa tutkijat ja mikä hälyttävää, merkittävä määrä ei ole edes yrittänyt nukkua yhdessä.

Lieneekö syynä päähän iskostunut ajatus mahdottomuudesta toisen ihmisen kanssa, mutta brittitutkimuksen mukaan 28 prosenttia erikseen nukkuvista kertoo tämän olleen tapa suhteen alusta asti. Vaikka keinoja yhdessänukkumisen oppimiseen olisi, puolet ei edes suunnittele nukkuvansa yhdessä tulevaisuudessa ja lähes 80 prosenttia kertoo nauttivansa yksinnukkumisesta.

Yleisin syy eri sängyissä tai jopa huoneissa nukkumiseen on unirytmien erilaisuus. Silloin tällöin nukkuminen erillään kuulostaa jopa loogiselta, mutta tutkijat lyö ällikällä, että joka kuudennella pariskunnalla tämä on säännöllinen tapa ja puolet heistä nukkuvat eri huoneissa.

Ymmärrettävää on, että esimerkiksi kuorsaus vaikuttaa unenlaatuun ja etenkin uniongelmista kärsivälle kaikki häiriö tuntuu ylitsepääsemättömältä. 86 prosenttia pariskunnista kertoo nukkuvansa paremmin, kun säästyvät toisen puoliskon häiriöltä.

Vaikutus suhteeseen

Pariskunnat yrittävät vaalia suhdettaan nukkumalla erikseen, mutta bittitutkimuksen mukaan 60 prosenttia vastanneista kertoo havainneensa tavan huonon vaikutuksen suhteeseen. Heistä puolet tuntee etäisyyttä partneriin ja yli 40 prosenttia kertoo seksielämänsä kärsivän.

Erikseen nukkumalla saattaa saavuttaa kaivatun unimäärän ja -laadun sekä seuraavana päivänä todennäköisesti on paremmalla tuulella kuin huonojen unien jälkeen. Yhdessä nukkuminen kuitenkin pitää suhteessa erityistä yhteyttä yllä, joten on pohtimisen arvoista onko erillään nukkuminen kuitenkaan pysyvä ratkaisu vai voisiko tilanteen ratkaista muuten.

Lähde: Dailymail

Kilpailut

Uusimmat