Pidä parisuhteesi kunnossa - vältä pahimmat virheet

11.11.2013 18:15 - Reija Saarinen

Terveessä parisuhteessa molemmilla osapuolilla on hyvä olla. Tämä ihana harmonia on kuitenkin yllättävän helppoa rikkoa muutamilla asioilla.

Alla neljä asiaa, joita jokaisen kannattaa omassa suhteessaan vältää.

1. Älä syyttele

Toisen syyttely parisuhteessa on yksi pahimmista virheistä mitä voi tehdä. Virheiden esiin nostaminen ja toisen syyttäminen asioista ei tuo mitään hyvää suhteeseen. Syyttelyn sijaan kannattaa aina puhua asioista mahdollisimman avoimesti, jotta ikävätkin asiat saadaan puitua hyvässä hengessä.

2. Älä vertaa

Kumppanin vertaaminen muihin ihmisiin on asia, jota kenenkään ei kannata suhteessaan harrastaa. Jokaisessa meissä on vikoja ja puutteita, joten näistä mainitseminen ja muihin vertaaminen saa vain kumppanisi sydämen särkymään.

3. Älä hyväksikäytä kumppaniasi

Toisen ihmisen hyväksikäyttäminen on epäterveen suhteen merkki. Kumppanin kunnioittaminen on erittäin tärkeää ja ilman sitä, ei suhde voi toimia. Toisen lyttääminen tai hyväksikäyttäminen ei ole asia, jolla ratkaistaan riidat tai erimielisyydet.

4. Älä ota mukaan kolmansia osapuolia

Riidat kannattaa aina selvittää kahden kesken. Kolmannen osaspuolen tuominen mukaan saattaa vain pahentaa asioista, sillä kolmas henkilö vain vaikeuttaa keskinäistä kommunikaatiota ja riita saattaa paisua entistäkin suuremmaksi.

Lähde: Boldsky

Kilpailut

Uusimmat