Pieni teko, joka kostautuu pahasti - saa miehen pönkittämään egoaan ja valehtelemaan

24.06.2015 14:45 - Senni Loikala

Miehet voivat valehdella pituutensa, entisten kumppaneidensa määrän ja sortuvat liioitteluun muissakin asioissa, jos heidän miehisyytensä saa ikävän kolauksen.

Miehet alkavat pönkittää egoaan liioittelemalla asioita, jos heidän maskuliinisuuteensa on tullut särö. Näin väittää tuore amerikkalaistutkimus, jossa selvitettiin, miten miekkosten käytös muuttuu pienen epäonnistumisen jälkeen.

Tutkimukseen osallistui 100 miespuolista opiskelijaa, jotka eivät etukäteen tienneet tutkimuksen luonteesta. Osallistujat pistettiin testiin, jossa mitattiin heidän voimakkuuttaan.

Osalle miehistä kerrottiin heidän olevan yhtä vahvoja kuin toiset kaksilahkeiset keskimäärin, kun taas osalle sanottiin heidän olevan heikompia kuin muut. Jälkimmäinen kerrottiin osalle miehistä siitäkin huolimatta, ettei se pitänyt heidän kohdalla paikkansa.

Selvää liioittelua

Miehet, joille väitettiin heidän olevan keskimääräistä heikompia, alkoivat pistää värikynää faktoihin. He kertoivat olevansa pidempiä kuin mitä he todellisuudessa olivat. He rehvastelivat suuremmalla entisten kumppaneidensa määrällä kuin mitä se todellisuudessa oli.

Lisäksi maskuulinisuuttaan paikkailevat miehet liioittelivat harrastustensa määrää ja moni korosti seuraavansa urheilua. Kun heidän täytyi valita autojen joukosta mieleisensä, kiintyivät he stereotyyppisen miehisiin malleihin. Tutkijoiden mukaan heikoiksi väitetyt miehet olivat myös muita aggressiivisempia.

Näin ollen voi olla viisasta, ettei tahallaan vähättele miehen maskuliinisuutta. Siitä ei tutkimuksen mukaan seuraa mitään hyvää.

Lue myös: Nyt se todistettiin: Komea ulkonäkö sokaisee naiset

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat