Poista Facebook kännykästäsi ja 6 muuta rentoutumisvinkkiä: Vaikutukset mieleesi voivat yllättää

24.07.2015 19:45 - Tiina Svensk

Rentoutuminen ei vaadi paljon aikaa arjestasi, joten rauhoittumisesta jokapäiväinen tapa.

Mielen ja kehon nollaaminen on mahdollista nopeallakin aikataululla, kunhan huolehdit rentoutumiskeinojesi laadusta. Seuraavat käytännön vinkit voit ottaa osaksi jokaista arkipäivääsi:

Pukeudu rauhoittaviin väreihin: Värit vaikuttavat huomattavasti mielentilaamme, ja esimerkiksi sen vuoksi makuuhuone suositellaan sisustamaan harmonisin värisävyin. Mieti, mikä väri rauhoittaa sinun hermojasi ja mistä saat voimaa, ja pukeudu siihen.

Poista Facebook-sovellus kännykästäsi: Sovelluksen poistaminen saattaa tuntua tarpeettomalta, mutta se todella rentouttaa: kun et selaile Facebookia esimerkiksi bussia odottaessasi, keskityt sinua ympäröivään maailmaan ja pysyt nykyhetkessä.

Ota rentoutuminen osaksi aamurutiinejasi: Hyppäätkö jokainen aamu kiireellä ylös sängystä ja syöksyt ulos ovesta? Kokeile sen sijaan aloittaa aamusi rentoutumalla ja rauhassa: sulje puhelimesi ja syö aamupala kaikessa rauhassa. Herää hieman aiemmin, jotta ehdit nauttia aamusta rauhassa.

Kokeile eteerisiä öljyjä: Tietyt öljyt, kuten appelsiini-, ruusu- tai laventeliöljy vaikuttavat mielialaamme ja olotilaamme rauhoittavalla tavalla. Lisää muutama tippa öljyä vartalovoiteeseesi tai hiero sitä ranteittesi sisäpintaan hajuveden tapaan. Öljyn vaikutus voi jopa yllättää rentouttavuudellaan.

Ota itsellesi 30 sekuntia: Onko sinulla aikaa 30 sekuntia? Keskeytä kaikki, mitä teet, sulje silmäsi ja hengitä. Jo alle minuutissa rauhoitat mielesi ja olosi kohenee.

Vietä aikaa ystäväsi kanssa: Mikään ei kohota mielialaa enemmän kuin hyvän ystävän seura, joten stressin painaessa kannattaakin soittaa ystävälle ja viettää ilta hänen kanssaan. Monet huolet vaikuttavat heti hieman pienemmiltä ystävän kanssa jaettuna.

Hymyile: Hymyilyn on todettu käynnistävän kehossa oitis reaktion, joka tuottaa mielihyvähormoni serotoniinia. Sen vuoksi hymyily rentouttaa, vaikka tekisitkin sitä vaikka vain hetken ajan. 


Lue myös: Priorisoi ja opettele sanomaan ei - saat enemmän aikaa itsellesi

Lähde: Fitness Magazine

Kilpailut

Uusimmat