Kuva: Fotolia

"Pukeudutko aina noin?" - 10 asiaa, joita et halua kuulla ensitreffeillä

15.04.2016 15:15 - Tiina Svensk

Treffailu voi olla hermoja raastavaa, ja hermostuksissaan suustaan voi päästää asioita, joita ei normaalisti sanoisi.

Ensitreffeillä kannattaa olla aito, oma itsensä. Samalla kannattaa kuitenkin harkita, mitä puheenaiheita uuden tuttavuuden kanssa käy ensimmäisenä läpi, ja mitä suustaan päästää - etenkin, jos haaveilet vielä seuraavista treffeistä uuden deittisi kanssa.

AskMen -sivusto listasi 10 lausetta tai aihetta, joita ensitreffeillä ei todellakaan halua kuulla:

1. "Voisin tarjota aterian, mutta se saattaisi loukata itsenäisyyttäsi." Tarjoudu tarjoamaan. Jos toinen haluaa maksaa itse, anna hänen tehdä niin. 

2. "Minun exälläni oli aina tapana..." Ihan sama, miten tämän lauseen päättää, on entisten kumppaneiden mainitseminen ensitreffeillä aina riskialtista.

3. "Pukeudutko aina noin?" No, sitä uusi deitti saa tuskin koskaan selville toisten treffien avulla, sillä toisen tyylin kyseenalaistaminen on huonoa käytöstä.

4. "Voinko suudella sinua?" Jos ensisuudelma on luvassa treffien päätteeksi, sen tuntee varmasti välisestänne kemiasta - silloin ei ole tarvetta kysymyksille.

5. "Minun täytyy opettaa sinulle, mitkä ovat hyviä bändejä ja elokuvia!" Jos keskustelette musiikkimausta, kirjoista ja elokuvista, ei toisen mieltymyksiä kannata lytätä. Vain koska pidätte eri asioista, se ei tarkoita, että deitin maku olisi huono.

6. "Anteeksi tarjoilija, hän haluaa syödä..." Deitin ei pitäisi ikinä ensitreffeillä tilata toisen puolesta. Mistä voit tietää toisen mieltymyksestä, kun olette vasta tavanneet?

7. "Odotahan, kun tapaat äitini!" Tämä lause saattaa saada treffeistä nauttivankin ahdistumaan. Liika on liikaa - ainakin, jos se sanotaan heti.

8. "Minulla on hyvä idea meille ensi viikonlopuksi!" Älä ala tehdä suunnitelmia ennen kuin olet varma, että toistakin kiinnostaa viettää enemmän aikaa kanssasi.

9. Mitä tahansa rasistista tai seksististä: Ensivaikutelmat jäävät hyvin syvälle ihmisten mieliin. Toisaalta, jos tapanasi on olla esimerkiksi rasistinen, on toki hyvä olla sitä jo ensimmäisillä treffeillä, jotta toinen osaa olla sopimatta toista tapaamista kanssasi.

10. Uskonnolliset puheenaiheet: Uskonto voi olla arka puheenaihe, jota ei kannata välttämättä ottaa keskusteluun mukaan heti ensitapaamisella.

Lue myös: Edessä ensitreffit? Neljä kysymystä, joiden avulla voitte tutustua toisiinne

Lähde: AskMen

Kilpailut

Uusimmat