Puolet pareista selviää uskottomuudesta - katso yleiset myytit pettämisestä

04.07.2013 19:45 - Laura Sulkava

Pettämiseen saattaa sortua naapurin nainen tai tunnettu poliitikko. Puolison saadessa tietää asiasta, ajatukset etsivät syitä ja törmäävät helposti loogiselta kuulostaviin myytteihin.

Alla listattuna myyttejä, jotka liitetään pettämiseen.

1. Pettäjä etsii uutta suhdetta

Itseasiassa sivusuhde syntyy useimmiten silloin, kun sitä ei osaa odottaa. Myytti saattaa pitää paikkaansa tilanteissa, jossa pettäminen tapahtuu aina saman henkilön kanssa Suhteet alkavat tavallisesti ystävyydellä ja syventyvät siitä suhteiksi.

2. Uskottomat vaihtavat puolisonsa nuorempaan ja kauniimpaan

Vaikka ajatuksissa pettäjä saattaa olla johtoportaan kiho, jolla on suhde seksikkään nuoren sihteerikkönsä kanssa, niin todellisuus saattaa olla lähempänä Arnold Schwarzeneggerin pettämistä taloudenhoitajan kanssa.

3. Pettäminen on avioliiton loppu

Todellisuudessa noin 50 prosenttia avioliitoista selviää pettämisen yli. Vaikka suhteeseen tulisi tauko, monet parit löytävät yhteisen sävelen uudestaan ja pääsevät asian yli. Pettäminen on saattanut avata sanalliset hanat ja opettaa keskustelutaitoa tulevaisuuden varalle.

4. Kerran pettäjä, aina pettäjä

Osa ihmisistä pettää kaikissa suhteissaan tai samassa suhteessa jatkuvasti. Monille se on kuitenkin yhden kerran tapahtuvaa. Uskottomuuden jälkeen suhde riippuu pariskunnasta, sesaattaa joko saada vahvemman pohjan tai seilata avioliiton karikoll.

5. Sivusuhteet kertovat suhteen huonosta tilasta

Todennäköisesti jokaisessa avioliitossa on jotain vikaa, se on fakta kun kaksi ihmistä on yhdessä. Liiton ulkopuoliset suhteet saattavat kuvastaa kommunikointitaitojen puutetta suhteessa eivätkä osaa ratkaista ongelmiaan. Kaikesta huolimatta se, että on ongelmia suhteessa ei oikeuta uskottomuuteen.

6. Uskottomuuden syynä on seksi

Usein syynä on todellisuudessa henkisen yhteyden etsiminen ja tämä on syvin aste johon todennäköisesti juttu eteneekään. Suhteiden syventyminen saattaa johtaa seksiin, mutta se ei todennäköisesti ole ollut alkuperäinen tarkoitus.

7. Jos ei ole seksiä, ei ole suhdetta

Suhteet alkavat perinteisesti tutustumalla ja tunteilla ennen seksiä. Näin ollen suuri osa selän takana tapahtuvista asioista saattaa esimerkiksi olla puolihävyttömiä tekstiviestejä tai pitkiä tapaamisia. Vaikka fyysinen kontakti puuttuu, se mitä tapahtuu pään sisällä on täysin eri asia.

8. Useimmat pettäjät ovat tyytymättömiä avioliittoonsa

Tutkimuksen mukaan pettäjämiehistä 54 prosenttia ja -naisista 34 prosenttia luonnehtivat liittoaan onnelliseksi tai todella onnelliseksi

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat