Rakastumisen viisi askelta - kuulostaako tutulta?

11.11.2014 08:15 - Reija Saarinen

Rakastuminen etenee vaiheittain. Tunnistatko itsesi askeleista?

Rakkaus on ihana asia, joka kasvaa ja kehittyy ajan kanssa. Todellisuudessa ihastus kehittyy rakkaudeksi noin viidessä vaiheessa.

1. Perhoset

Onko mitään parempaa kuin perhoset mahassa? Se on se ihana tunne, jonka jokainen kokee ihastuessaan. Se on tavallaan onnellista ahdistusta, joka saa ajattelemaan rakasta lähes koko ajan. Syynä jatkuvaan pohtimiseen on se, että ihminen haluaa valloittaa ihastuksen kohteen. Erilaisten hormonien vuoksi myös himo kasvaa suureksi.

2. Rakentaminen

Serotoniini ja adrenaliini ovat aineita, jotka saavat aikaan fyysisiä oireita, kuten sydämen tykytystä. Se saa myös aikaan tunteen siitä, että ihminen pystyy lähes mihin vaan. Tämä vaihe saa ihmisen rakentamaan suhdetta ja syventämään sitä.

3. Sovittaminen

Tässä vaiheessa ihminen selvittää rakkauden kohteensa ajatuksia ja sitä, onko tämä sopiva elämään. Onko teillä samat ideologiat entä samat kiinnostuksenkohteet? Tämä on suhteen näytönpaikka ja ratkaiseva siinä mielessä, että se määrittää pitkälti sen jatkuuko suhde vai ei.

4. Rehellisyys

Tässä vaiheessa molemmat ovat jo paljastaneet itsestään todellisen luonteensa. Tämä on todellinen näytön paikka, sillä tämä on hetki jolloin selviää se, hyväksyykö toinen sinut sellaisena kuin olet. Vai ovatko oudot tapasi hänelle vai liikaa?

5. Vakaus

Pienen hetken jälkeen voimakas ihastus muuttuu vakaudeksi. Tässä vaiheessa suurta roolia esittää oksitosiini, joka hitsaa ihmisiä yhteen. Tämä on vaihe, jossa kiintymys kasvaa ja suhde lujittuu.

Lue myös: 10 asiaa rakkaudesta, jotka jokaisen tulee ymmärtää

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat