Rakkaudessa pienimmillä asioilla voi olla suurin merkitys

08.10.2012 19:15 - Mikko Räsänen

Voicen uutispäällikkö Mikko Räsänen todistaa, että joskus miehetkin voivat miettiä parisuhdeasioita.

Kahdeksan vuotta sitten päätin yllättää nukkuvan tyttöystäväni viemällä hänelle aamukahvin vuoteeseen. Hän heräsi iloisena tuoreen kahvin tuoksuun. Kun tyttöystävä pari päivää myöhemmin heräsi minua aikaisemmin, toisti hän vastapalveluksena saman yllätyksen.

Siitä käynnistyi jo kahdeksatta vuotta jatkuva perinne. Vaikka tuolloisesta tyttöystävästä on sittemmin tullut jo vaimo, niin yhä meistä se ensimmäisenä herännyt keittää kahvit ja herättää toisen viemällä kahvimukin nukkuvalle.

Yhteistä niin herääjälle kuin herättäjälle on se, että tuon pienen hetken ansiosta molempien päivä alkaa hyvin. Heräävän on ihana herätä järkyttävää meteliä pitävän herätyskellon sijaan siihen, että saa juoda aamukahvinsa sängyssä. Herättäjä taas saa hyvän mielen siitä, että voi antaa toiselle tuollaisen aamun.

Oivallus oli nerokas myös siksi, että vaivaa siitä ei koidu juuri lainkaan. Kahden kahvihullun taloudessa se ensin herännyt keittäisi kuitenkin kahvit itselleen. Yhtä helposti hän keittää samalla sen yhden ylimääräisen mukilllisen nukkuvan iloksi.

Moni laskee viikkoja kesälomaan tai puolison kanssa suunniteltuun ulkomaanmatkaan. Nuo ovat toki odottamisen arvoisia, mutta jos niistä tulee tärkeimpiä pariskuntaa yhdistäviä ja suhdetta koossa pitäviä asioita, ollaan jo heikoilla. Kesäloma kestää vain kuukauden, ja niiden väliin mahtuu aina 11 kuukautta yhteistä arkea, josta täytyy myös nauttia.

Toimiakseen parisuhteessa täytyy olla iloisia ja yhdistäviä asioita myös muulloin kuin lomaviikkoina tai kerran vuodessa tulevana vuosipäivänä. Siksi kannustan jokaista miettimään keinoja, joilla tehdä juuri siitä tavallisesta arjesta juhlavaa. Meillä se on aamukahvi, teillä ehkä jotain aivan muuta.

Etsintä kannattaa, sillä joskus niillä pienimmillä asioilla voi olla suurin merkitys.

Mikko Räsänen on The Voicen uutispäällikkö

Kilpailut

Uusimmat