Kuva: Mikko Räsänen

Reino, 32: "Olen löytämässä rakastavan ihmisen sisältäni"

24.04.2016 10:10 - Senni Loikala

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt ajatuksistaan puhuu Reino.

Vaikka olen aina paasannut kristinuskoa vastaan ja että Raamattu on surkea kirja, niin sehän johtuu vaan kirkoista, papeista ja pedofiileistä, miksi olen pitänyt sitä iljettävänä. Mutta se mitä Jeesus puhui, se on harmillisen totta. Ja se puhui vaan rakkaudesta, vaikka monet muut ovat tulkinneet jotain muuta.

Itse puhun käytännön rakkaudesta. Että ihminen kunnioittaisi, hyväksyisi ja ottaisi selvää asioista, ilmiöistä ja toisista ihmisistä. Ettet olisi se takapajulan äijä, joka on sitä mieltä, että kaikki on vaan paskaa. Silloin on itse paska.

Itsekin olen jakanut ympärilleni paljon ärtymystä elämässäni sen takia, että olen ollut turhautunut, huolissani ja kokenut, että minua on kohdeltu epäreilusti. Sisälläni on kuitenkin aina ollut rakastava ihminen, ja ehkä viimein olen löytänyt tien sinne takaisin.

Nuorena pitkien pohdintojen jälkeen olen tullut siihen tulokseen, ettei missään ole mitään järkeä. Ja sen vuoksi meidän on pakko rakastaa, jos me halutaan elämään mitään suuntaa tai merkitystä - eikä siinä silti ole mitään järkeä.

Pääset lukemaan aiemmat Rakkaudesta-juttusarjan artikkelit tästä.

Kilpailut

Uusimmat