Riitele reilusti - 3 asiaa, joita ei kannata tehdä heti kinan jälkeen

24.07.2014 10:40 - Reija Saarinen

Riidan jälkeen ei kannata antaa vihalle valtaa. Se nimittäin useimmiten vain pahentaa asioita.

Jokaisessa parisuhteessa riidellään, sillä kinoilta ei yksinkertaisesti voi välttyä. On kuitenkin mahdollista myös riidellä reilusti. Alla kolme asiaa, joita kenenkään ei kannattaisi tehdä heti riidan jälkeen, sillä ne eivät todellakaan tee sopimisesta helpompaa.

1. Älä kirjoita loukkaavia statuksia

Loukkaavien tai mollaavien päivitysten kirjoittaminen sosiaaliseen mediaan riidan jälkeen ei koskaan ole hyvä juttu. Näin riidasta tulee hetkessä julkinen ja ystävät ja tuttavat saavat asiasta vain toisen osapuolen näkemyksen. Tämän vuoksi toinen joutuu tahtomattaankin huonoon valoon. Tämä ei myöskään auta suhdetta, sillä toinen voi loukkaantua asiasta suunnattoman paljon.

2. Älä yritä tehdä kumppania mustasukkaiseksi

Riidan jälkeen saattaa tulla pohtineeksi sitä, että haluaa kostaa kumppanilleen. Helppo keino tähän on mustasukkaiseksi tekeminen. Muille flirttaaminen ei kuitenkaan koskaan ole hyvä idea. Se nimittäin saattaa tehdä riidasta vieläkin pahemman.

3. Älä keksi tekosyitä

Riidan jälkeen ei kannata perustella riitaa turhilla selityksillä. Se, että syyttelee vain kumppania ja tämän tekemisiä, ei tuo mukanaan mitään hyvää. Kannattaa siis antaa itsensä rauhoittua, jottei lauo tyhmiä ja loukkaavia kommentteja.

Aiemmin olemme uutisoineet riitalaatikosta, joka on helppo ja nokkela keino riitojen selvittelyyn. Lisää suloisesta ideasta voit katsoa täältä.

Kilpailut

Uusimmat