Seksi muiden kanssa voi pelastaa suhteen? Avoimella suhteella suuria vaatimuksia

16.07.2013 19:15 - Senni Loikala

Siinä missä merkittävä osa avioliitoista päätyy eroon, toiset ratkaisevat pettämisen dilemman toisella tavalla. He sopivat olevansa avoimessa suhteessa.

Monet parisuhteessa ja avioliitossa elävät tietävät, kuinka vetovoimaiselle työkaveri tai baarista bongattu tuttavuus voi tuntua. Takaraivossa on varmasti tietoisuus siitä, ettei kiellettyjä kipinöitä saisi lähteä kasvattamaan roihuksi saakka. Aina kiihkoa ei kuitenkaan voi sivuuttaa. Seuraavana päivänä ahdistus on varmasti valtava, kun pitäisi jatkaa arkea normaalisti oman kumppanin kanssa.

Kun kumppanit sopivat olevansa avoimessa suhteessa, molempien vapaudet kasvavat aivan uudenlaisiksi. Toisella puolen vaakakuppia painaa myös monelle kipeitä asioita, joiden hyväksyminen on oma prosessinsa.

Mitä avoin suhde lopulta vaatii sen osapuolilta?

Molemmat haluavat avoimen suhteen. Ennen avoimeen suhteeseen ryhtymistä kannattaa olla vakuuttunut siitä, että myös kumppanisi todella on valmis uusiin pelisääntöihin. Suhde ei todennäköisesti tule toimimaan, jos toinen osapuoli on saatu siihen väkisin suostuteltua.

Voit kuvitella kumppanisi toisen kanssa petipuuhissa. Usein suhteessa elävät pystyvät helposti kuvittelemaan itsensä kolmannen osapuolen kanssa. Avoimessa suhteessa on hyvä pystyä hyväksymään ajatus, että rakkaasi pääsee toteuttamaan seksielämäänsä muidenkin kanssa.

Haluat vaalia omaa suhdettasi. Monet harkitsevat avointa suhdetta, koska tietävät jossain vaiheessa tuntevansa vetoa jota kuta toista kuin omaa kumppaniaan kohtaan. Monet suhteet kaatuvat juuri pettämiseen, mikä ei aina välttämättä tarkoita, etteikö rakastaisi omaa kumppaniaan. Avoimessa suhteessa lähtökohta tähän yleisimpään suhteen romuttajaan on aivan toisenlainen.

Et pyörittele kotona mustasukkaisena peukaloitasi. Kun armaasi on teillä tietämättömillä, pystyt pitämään mielesi tasapainoisena. Joudut varmasti tekemään ennen avoimeen suhteeseen ryhtymistä paljon henkistä työtä sen eteen, että selätät ihmiselle luontaisen mustasukkaisuuden tunteen.

Lähde: Lovepanky

Kilpailut

Uusimmat