Suomalainen yksityisetsivä: Se epäilee, joka on itse pettänyt

02.09.2015 13:45 - Eeva Rajala

Henkilö, joka on pettänyt, osaa etsiä toisen käyttäytymisestä pettämiseen viittaavia tapoja.  

Suomen Erikoisturvaryhmä Oy:n operatiivinen johtaja, yksityisetsivä Mikko Salmi on tehnyt yksityisetsivän töitä 15 vuoden ajan. Siinä ajassa on muun muassa selvinnyt, että suuri osa yksityishenkilöiden yhteydenotoista liittyy uskottomuustapauksiin.

- Noin 50 prosenttia yksityishenkilöiden asioista on pettämistapauksia, Salmi kertoo Voicelle.

"Vaisto on oikea kumppani"

Salmi on ollut selvittämässä useampaakin uskottomuusepäilytapausta. Miehelle onkin selvinnyt, miten epäilyt yleensä heräävät kumppanilla. Usein epäillyllä on esimerkiksi yllättäviä menoja. Salmi kuitenkin muistuttaa, että monella voi olla oikeakin syy menoihinsa.

- Yleensä vaisto on se oikea kumppani. Siinä vaiheessa, kun laitetaan etsivät perään, niin silloin on jo jotain sellaista, miksi epäillään, ja aika usein sitten onkin niin, kun aletaan tutkia, Salmi kommentoi.

Yksityisetsivä kertoo, että aika usein epäilijän vaiston herätessä pettäminen on paljastunut todeksi. Usein epäilyjen taustalla on myös kova mustasukkaisuus.

"Ne tietävät parhaiten, jotka ovat tehneet samaa"

- Yleensä se epäilee, joka itse tekee. Se voi olla näinkin päin. Ne tietävät parhaiten asioista, jotka ovat itse tehneet samaa. He tietävät kaikki kommervenkit ja epäilevät toista osapuolta aika vahvasti, Salmi kuittaa.

Pettämistapausten lisäksi yksityishenkilöiltä tulee myös runsaasti salakatselu- tai salakuuntelulaitteiden skannauspyyntöjä. Ihmiset siis epäilevät, että heitä jostain syystä seurataan joko salaa kuuntelemalla tai salaa katselemalla.

Salmen mukaan yksityishenkilöillä kyse on enemmänkin vainoharhasta, mutta yrityksillä voi löytyäkin laitteita. Yritykset tekevät skannauksia varmistaakseen muun muassa kokoustiloja, joissa käsitellään yrityssalaisuuksia.


Lue myös: Suomalainen yksityisetsivä kertoo: Seuraan pettäjiä lomaparatiiseihin

Kilpailut

Uusimmat